29. kolo
14.03.2022 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Cheikhou Kouyate inkasuje žlutou kartu (© AFP)

Citizens vyšli proti Crystal Palace gólově naprázdno, jejich náskok na čele se zmenšil

Stalo se to, v co Liverpool doufal. Manchester City klopýtl na hřišti Crystal Palace, a byť se stále vyhřívá na prvním místě, jeho náskok na liverpoolského pronásledovatele se výrazně ztenčil. "Citizens" si v pondělí vylámali zuby na pevné obraně soupeře z Londýna a teprve potřetí v sezoně Premier League vůbec neskórovali.

Crystal Palace to v poslední době na Manchester zkrátka umí. Již na podzim silného protivníka překvapivě porazili a i při jarní odvetě dokázali bodovat. V pondělí přitom měli "Eagles" mnohokrát velké štěstí. Dle očekávání to totiž byli hráči vedení manažerem Pepem Guardiolou, kteří tlačili na pilu. Zprvu zkoušeli štěstí zejména z dálky. Ve 14. minutě brankář Palace Guaita neudržel ránu De Bruyneho, dotírajícímu Silvovi ale nevyšla klička. Nedlouho poté zase pálil těsně vedle Stones.

Pořádně si domácí oddechli také ve 27. minutě, kdy Cancelo trefil tyč a dorážející Laporte přestřelil bránu. Prolomit stavidla se snažil také Mahrez, k němuž po půlhodině hry doputovala přihrávka od Cancela, avšak Alžířan trefil Guaitu. Na konci první půle zase Mahrez o fous netrefil horní roh svatyně Crystal Palace. Eagles před přestávkou hrozili především z brejků, avšak Mateta ani Zaha žádný z nich nezakončili gólově.

V 57. minutě se hostům opět podařilo trefit brankovou konstrukci. Tentokrát mířil do tyč De Bruyne, po němž pálil Mahrez, jehož vychytal Guaita. S blížícím se koncem utkání se ale kreativita z kopaček Citizens vytrácela. Do poslední vyložené příležitosti se v 71. minutě tlačil Silva, jenže před opuštěnou bránou nedosáhl na pas od Grealishe a body se tak v Selhurst Parku dělily.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

Tazky zapas, ale verim, ze im vratime domacu prehru...0:2

Reagovat
ondrasch77

0:2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele