23. kolo
22.01.2022 13:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Aston Villy (© AFP)

Aston Villa se štěstím zdolala Everton

Aston Villa nakonec v nepříliš pohledném utkání zdolala domácí Everton a po vítězství 1:0 si zapisuje další tři body do tabulky. Naopak domácím nepomohla ani výměna manažera a stále jsou nepříjemně namočeni do záchranářských bojů. "Karamelky" už mají jen čtyřbodový náskok na osmnáctý Newcastle a je tak skutečně nejvyšší čas na to začít sbírat body.

První vážnější šanci utkání měli na kopačkách domácí. Bývalý obránce Evertonu Digne totiž na polovině hřiště lacině přišel o míč a poslal domácí do přečíslení 2 na 1, které ale Doucouré nevyřešil dobře a jeho příliš dlouhou přihrávku sebral brankář Martínez.

Na druhé straně zase po centrovaném míči hlavičkoval z hranice malého vápna Watkins a Pickford předvedl skvělý zákrok, ovšem branka by kvůli ofsajdu stejně neplatila. Nastavený čas prvního dějství pak přinesl první změnu ve skóre - na rohový kop si na bližší tyči naskočil maličký Buendía a přesnou hlavičkou protlačil míč do sítě.

V druhém poločase měl Everton několik příležitostí na srovnání. Nejprve ve výhodné pozici hlavou přestřelil branku Richarlison, o chvíli později zase po rohovém kopu vychytal hlavičku Godfreyho skvělý Martínez.

Po více než hodině hry ve vyložené pozici na balón pořádně nedosáhl ani Calvert-Lewin. A když se v nastaveném čase po velkém závaru před hostující brankou neprosadil ani obránce Mina, dospělo utkání k těsné výhře hostujícího celku.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele