35. kolo
01.05.2022 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Richarlison (© AFP)

Everton překvapivě přehrál Chelsea

Everton v bojovném a vyrovnaném utkání vydřel tři body, když díky brance Richarlisona přehrál londýnskou Chelsea těsně 1:0. V Goodison Parku se nehrál příliš pohledný fotbal, domácí však utkání poctivě odpracovali, vyvarovali se defenzivních chyb a vytěžili z minima maximum - a zaslouženě tak berou tři body, které jim notně pomohou v boji o záchranu. Thomas Tuchel bude s výkonem svých oveček nespokojen, pro Chelsea se však nic moc nemění - dvě výhry z posledních čtyř duelů ji dají jistotu kvalifikace do Champions League.

V první půli se po většinu času spíše bojovalo ve středu pole, než že by se hrál nějaký zajímavý fotbal. Už ve druhé minutě zahrával Everton zajímavou standardní situaci, mladíček Gordon však pálil vysoko nad. Chelsea odpověděla platonickým tlakem, který ale k žádným výraznějším šancím nevedl, za zmínku stojí snad jen únik Wernera, jehož centr ale domácí obrana pohodlně zablokovala.

Druhá půle už nabídla přece jenom výživnější podívanou. Už po dvou minutách vyrobil obrovskou chybu v rozehrávce Azpilicueta, kterého obral o míč dotírající Gray, ten míč ještě posunul poblíž stojícímu Richarlisonovi, který ranou do protipohybu Mendyho otevřel skóre. O minutku později mohl dokonce pojistku přidat Mykolenko, když se po přihrávce ze strany od Doucourého ocitl sám před Mendym, pálil však vysoko nad.

Chelsea odpověděla zvýšenou aktivitou a po hodině hry si vypracovala první opravdu vyložené šance. Po přiklepnutí Havertze pálil Mount, jeho rána ovšem orazítkovala obě tyče a dorážející Azpilicueta pak nechal vyniknout brankáře Pickforda. O chvíli později balón po rohovém kopu propadl na zadní tyč k volnému Rudigerovi, ten ale zblízka jen napálil domácího brankáře.

A když se v poslední desetiminutovce neujala ani rána Kovačiče na bližší tyč, dospělo utkání k překvapivé výhře svěřenců Franka Lamparda v poměru 1:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
Kuba94

Ty dva zápasy navíc hraje Evertonu do karet, ale když spadnou nebudu se zlobit.

Reagovat
smazaný uživatel

Everton do PL patri

Reagovat
Kuba94

Na to se PL neptá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele