18. kolo
20.04.2022 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Richarlison (© AFP)

Everton v boji o záchranu nadále tápe, proti Leicesteru mu zachránil bod Richarlison

Úterní dohrávka 18. kola anglické Premier League mezi Evertonem a Leicesterem skončila dělbou bodů po remíze 1:1. Tři body Liškám málem přisoudil brzký gól Harveyho Barnese, který tak od svého debutu v roce 2017 dosáhl na metu 20 ligových gólů a 20 nahrávek. Domácí pak dlouho nemohli najít recept na obranu hostů, povedlo se to až ve druhé minutě nastavení Richarlisonovi, který tak svému týmu zařídil v boji o udržení alespoň bod.

Pro spoustu tradičních fanoušků to bylo nepředstavitelné, ale Everton stále bojoval o setrvání v anglické nejvyšší soutěži. V tabulce se nacházel na 17. příčce s tříbodovým náskokem na sestupové pásmo a zápasem k dobru. Karamelky chtěly navázat na poslední velmi dobrý výkon proti Manchesteru United, který dokázaly porazit. Do cesty se jim postavil Leicester, jenž sice podával po celou sezonu nevyrovnané výkony, přesto se však nacházel v první polovině tabulky.

Herní mizérii Toffees potvrdila už pátá minuta zápasu. Hosté rozjeli pohlednou akci po pravé straně, následný přízemní centr Jamese Maddisona pak propadl až na kopačku Barnese, který bez problému uklidil míč do sítě. I přes územní převahu hostů mohl Everton v 17. minutě přijít s odpovědí. Anthony Gordon našel před bránou úplně volného Richarlisona, který ale z první poslal míč trestuhodně mimo. Domácí pak zahrozili ještě v závěru úvodního dějství, kdy po secvičeném signálu zakončoval Demarai Gray. Anglický křídelník však pálil těsně nad.

Do druhé půle naskočil Leicester opět s míčem na svých kopačkách, jeho územní dominance už však nebyla tak jednoznačná. V 67. minutě se probil do šance opět Richarlison, střelu z hranice vápna mu ale svým prvním zákrokem večera zneškodnil Kasper Schmeichel. O dvě minuty později zahrozil na druhé straně Maddison, jehož pokus ale stačil Jordan Pickford vykrýt. Hosté se už nejspíš viděli se třemi body v kapse, ve druhé minutě nastavení se ale do své třetí velké šance večera dostal Richarlison, jehož tečovaná rána si našla cestu za Schmeichelova záda.

Utkání nakonec vítěze nepoznalo a Everton ztratil další dva body v boji o záchranu. V příštím kole to navíc nebude mít vůbec jednoduché, 24. dubna na něj totiž bude čekat Merseyside derby proti Liverpoolu. Lišky o den dříve svedou souboj s Aston Villou.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (1)

Přidat komentář
kattos

Tápe?

Bod proti Lesteru zlatej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele