32. kolo
09.04.2022 13:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Anthony Gordon (vlevo) a Allan (© AFP)

Lampardova družina udeřila ve správný čas. United skolil odchovanec Gordon

Everton ve 32. kole Premier League zaskočil na domácí půdě Manchester United, který zdolal těsně 1:0. Na spálené šance Rudých ďáblů odpověděl ve 27. minutě jedinou trefou utkání Anthony Gordon. Svěřenci Franka Lamparda tak utnuli sérii tří soutěžních proher v řadě a díky vítězství se vzdálili sestupovým vodám na čtyři body.

Právě anglický kouč měl být impulsem pro okamžité zlepšení výsledků, aby se Karamelky vyhrabaly z ostudných příček hluboko v dolní polovině tabulky. Z devíti odkoučovaných duelů však prohrál sedm a po minulém výbuchu s Burnley činil náskok na sestupové pozice jediný bod. Jejich mizérii mohl prohloubit Manchester United, jehož portugalská hvězda Cristiano Ronaldo se po jednozápasové absenci vrátila do základní sestavy.

Během úvodní čtvrthodiny se dvěma výtečnými zákroky blýskl domácí gólman Jordan Pickford. V rozpětí tří minut lapil nejprve jedovatou střelu zpoza vápna a poté dobře mířenou hlavičku z blízkosti branky. Oběma pokusy ho zaměstnal Marcus Rashford. Z ojedinělé šance však poprvé udeřil Everton, když jeho odchovanec Gordon ve 27. minutě skóroval z hranice šestnáctky. Balonu ještě stihl změnil trajektorii letu nešťastnou tečí Harry Maguire. Aktivnější Rudé ďábly si už do konce první půle zvládl udržet na uzdě skvěle chytající Pickford.

United držel vysoké tempo hry i po návratu z kabin. Začal využívat zejména spolupráce mezi Ronaldem a Brunem Fernandesem, jenž svého parťáka z národního týmu hledal ve vápně mířenými centry. Obránci Evertonu však spláceli svému brankáři chyby z první půle a několika obětavými zákroky nepouštěli Manchester k zakončení. V závěru měl na kopačkách vyrovnání Ronaldo, ale svým prudkým zakončením našel v bráně jen připraveného Pickforda.

Mizerné výsledky tak dokázal Everton prolomit v duelu s jedním z anglických gigantů a překvapivě zvítězil. V příštím kole přivítá 20. dubna Leicester, na hřiště Manchesteru United dorazí už o čtyři dny dříve poslední Norwich.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (8)

Přidat komentář
hematop

Tipuji, že Everton vyhraje 1:0. Uvidíme jak to dopadne, ale moc United nevěřím.

Reagovat
Csaplárova past

A že jsi to nenapsal o čtyři hodiny dříve

Reagovat
JohnnyDynamite

po bitvě každý generál

Reagovat
REPLIKATOR

BAN

Reagovat
hematop

Poskočte si

Reagovat
hradec

Reagovat
REPLIKATOR

United

Reagovat
hematop

BAN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele