20. kolo
17.03.2022 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Alex Iwobi (© AFP)

Kuriózní duel pro sebe v závěru urval Everton

Everton porazil v dohrávce dvacátého kola Premier League Newcastle 1:0. Domácí sice dohrávali bez vyloučeného Allana, ale v nastavení, které kvůli fanouškovi přivázanému k tyčce trvalo čtrnáct minut, rozhodl Alex Iwobi.

První poločas příliš fotbalové krásy neukázal a fanoušci viděli spíše souboje ve středu hřiště. Ofenzivnější desetiminutovku měl Newcastle, ani jeden z jeho rohových kopů však vážnější zakončení nepřinesl.

A tak první zajímavý moment duelu paradoxně neměl s fotbalem nic společného. Běžela padesátá minuta, když na hřiště vnikl fanoušek a elektrikářskou stahovací páskou se okolo krku připoutal k tyčce. Hra byla přerušená osm minut, mezi tím vběhl na hrací plochu ještě jeden divák, který se snažil napadnout ochranku. Oba si odvedla policie a noc mít veselou nebudou.

První vážnější šanci tak měl až v 70. minutě Newcastle. Miguel Almirón se na pravém křídle probojoval přes svého strážce a ve vápně našel Bruna Guimarãese, jehož povedené zakončení vytáhl Asmir Begović jen k Chrisi Woodovi, který se však v době střely Portugalce nacházel v ofsajdu, a tak by jeho případný gól neplatil.

V 84. minutě hostující Magpies rozjížděli rychlý brejk, když ještě na své polovině sestřelil domácí Allan nevybíravým způsobem Saint-Maximina. Rozhodčí Pawson nejprve ukázal žlutou kartu, jenže poté si celou situaci prohlédl na videu a poslal domácího fotbalistu do sprch.

Přesto to byl Everton, kdo se v 99. minutě ujal vedení a získal všechny tři body. Coleman výborně vybojoval míč ve středu hřiště a vyslal Alexe Iwobiho, který si narazil s Calvert-Lewinem a poslal balon po zemi k tyči.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Beros

Chtělo by se to oklepat z předchozího, podle mě, nespravedlivého výsledku... Nejlépe třemi body

Reagovat
Beros

Hrůza a děs...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud v lete neobmeni kadr, tak na poharove pricky muzem zapomenout

Reagovat
kissak

obměna určitě přijde, to už bylo avizováno a několik hráčů nynějšího kádru by se mělo obávat, nejdříve se však musí zajistit záchrana

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele