29. kolo
13.03.2022 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Conor Coady (© AFP)

Lampardovo trápení nebere konce. Everton podlehl na domácí půdě Wolves

Duel 29. kola anglické Premier League mezi Evertonem a Wolves skončil těsnou výhrou hostů 1:0. O jediný gól zápasu se postaral ve 49. minutě hlavou Conor Coady. Pozice Franka Lamparda se tak začala otřásat v základech, protože jeho svěřenci nezvládli už čtvrtý ligový souboj v řadě, přičemž nevstřelili ani jeden gól.

Toffees předvedli v minulém kole naprosto tristní výkon, kdy je úderná ofenziva Tottenhamu potrestala pěti góly. Zdálo by se, že od Wolves podobná kanonáda nehrozí, ti se ovšem v posledním zápase rozstříleli a čtyřmi brankami zničili Watford. Nastoupivší Raul Jimenez měl navíc proti Blues skvostnou bilanci, jelikož skóroval ve všech pěti vzájemných duelech, do nichž zasáhl. Počínání domácího manažera Lamparda, jenž se ujal kormidla na přelomu ledna a února, tak působivé nebylo. Bývalý hvězdný středopolař vedl svůj celek do pěti klání a hned čtyřikrát odešel poražen.

Lepší vstup do zápasu předvedly Karamelky, v první velké šanci ze šesté minuty mohl otevřít skóre Richarlison, který obdržel slibný pas za obranu a mířil sám na Josého Sá. Tomu se vyběhnutím povedlo zmenšit střelecký úhel, a celou akci tak zhatil. Po čtvrthodině hry přišly další komplikace pro oranžovočerné, kteří se museli obejít bez zraněného Hi-Čchana Hwanga. Everton i nadále obléhal obranný val soupeře. Domácím fotbalistům se povedlo najít skulinu v zadních řadách, čehož využil Demarai Gray. Anglický forvard zaměstnal portugalského brankáře přízemní ranou. Žádný z pokusů se však neujal, a oba celky tak odcházely do kabin za bezbrankového stavu.

Druhé dějství přineslo zcela odlišný obraz hry než jaký předtím viděli diváci v Goodison Parku. Na centrovaný míč od rohového praporku si naskočil Coady. Kapitán Wolves vyřešil celou situaci nejlépe jak mohl, jeho hlavička zamířila přesně na vzdálenější tyč a poprvé rozvlnila síť. Blues mohli srovnat o sedm minut později, když se u penaltového puntíku nejrychleji zorientoval Richarlison. Brazilcova hlavička skončila až na tyči. Liverpoolský forvard ve své ofenzivní aktivitě pokračoval, nicméně hned ve dvou případech byl zastaven brankářem Wanderers. Útočná aktivita modrobílých byla následně zbržděna druhou žlutou kartou, kterou viděl od rozhodčího Jonjoe Kenny. Everton tak dohrával poslední čtvrthodinu v oslabení a zkorigovat gólový účet už nedokázal.

Vlci vyhráli podruhé v řadě a obnovili svůj boj o příčky zajišťující evropské poháry. V příštím kole 18. března přivítají Leeds, na stadion Evertonu přijede o den dříve Newcastle.

Autor: Livesport.cz / Dominik Pánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele