20. kolo
10.03.2022 20:45 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Philippe Coutinho (© AFP)

Leeds pokračuje ve špatných výkonech, vyškolila jej Aston Villa

Leeds United prohrál dohrávku dvacátého kola Premier League s Aston Villou 0:3. Skóre otevřel Philippe Coutinho, druhou branku přidal Matthew Cash a zkázu domácích dokonal Calum Chambers.

Hosté dali gól hned z první střely v zápase ve 22. minutě. Předcházela tomu akce Digneho po levém křídle, jeho následný centr ale jen prolétl pokutovým územím. Domácí to zřejmě uchlácholilo, jenže zprava vrátil míč zpět před bránu Matthew Cash, který ve druhé vlně našel nabíhajícího Coutinha, jehož střelu placírkou ještě ve skluzu smolně tečoval do sítě Struijk.

Po půlhodině hry měl velké štěstí gólman Leedsu Ilan Meslier. Ten s míčem na noze kličkoval deset metrů od brány a trefil jen napadajícího Watkinse, od něhož se však k velké úlevě publika balon odrazil zpět k Meslierovi. Před přestávkou ještě domácího brankáře protáhl John McGinn, jehož utaženou placírku na zadní tyč musel vytáhnout konečky prstů.

V 65. minutě poslal Danny Ings do pokutového území Leedsu parádní přetažený centr na Cashe, ke kterému se jako utržený ze řetězu přiřítil Júnior Firpo. Obránce Villans si z něj udělal dobrý den a poté nekompromisně poslal balon po zemi kolem Mesliera do brány.

Čtyři minuty nato Ings prostrčil míč na Coutinha, jenž však musel míč dolovat proti přesile, a ačkoliv jeho pokus měl dobrý směr, chyběla mu razance a Meslier tentokrát stihl zasáhnout.

To už se ovšem nedalo říct v 73. minutě. Domácí obrana totiž centr odvrátila jen na Mingse, který nabil Chambersovi, jehož rána se nádherně zakroutila do vzdálenějšího horního růžku a určitě bude aspirovat na gól týdne.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele