33. kolo
11.05.2022 20:30 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Hakim Ziyech a Romelu Lukaku (© AFP)

Blues neměli slitování. Bleskový gól Mounta a další červená karta zanechaly Leeds v ohrožení

Chelsea ve 33. kole anglické Premier League bez problémů přehrála domácí Leeds a odvezla si důležité tři body za výhru 3:0. Hlavním hrdinou hostujících fanoušků se stal nejproduktivnější člen modrého kádru Mason Mount, který již ve čtvrté minutě vstřelil vítěznou branku a na další nahrál. Domácí navíc již podruhé v řadě hráli v oslabení. Tentokrát byl na vině Daniel James, který se nechal vyloučit již ve 24. minutě, a zásadně tak přispěl k třetí porážce The Whites v řadě.

Leeds se tři kola před koncem nacházel ve velmi těžké situaci. Po posledních výsledcích Evertonu, jeho přímého konkurenta v boji o záchranu, padl až na 18. místo, které má za následek pád do Championship. Los do posledních třech kol navíc neměl snadný a ve středeční večer musel čelit na Elland Road Chelsea, která naopak byla poměrně blízko tomu, aby si zajistila postup do dalšího ročníku Ligy mistrů. Ani jeden z týmů neměl ale zcela optimální formu, z posledních pěti duelů vyválčily oba celky jen pět bodů.

Modří svého soupeře nešetřili a již ve čtvrté minutě přetavili svůj první pokus mezi tři tyče v úvodní branku. Mount obdržel na hranici pokutového území skvěle připravenou přihrávku od Reece Jamese a bombou do pravé šibenice prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Již ve 24. minutě navíc obdržel kartonek červené barvy James, když likvidačním skluzem zajel do Matea Kovačiče, který byl poté nucen střídat. Přesilovku pak parádním lobem oslavil Romelu Lukaku, bohužel pro hosty však v době přihrávky stál v ofsajdu, a pojišťovací gól tak nemohl být uznán. K další změně skóre již v první půli nedošlo a Pávi odcházeli ze hřiště s jednogólovým mankem.

V úvodu druhé půle vymýšleli podle očekávání recept na soupeřovu obranu především hráči Chelsea. K vážnějšímu ohrožení brány jim však chyběla přesnost ve finální přihrávce. To ale velmi záhy změnil Christian Pulišič. The Blues si soupeře rozebrali sérií krátkých přihrávek, na jejichž konci stál právě americký sniper, který svou šancí nepohrdl a poslal míč z hranice vápna do levého spodního růžku. V 65. minutě mohl soupeře definitivně zlomit Lukaku, útočník však místo nahrávky zvolil střelu a balon letěl těsně mimo tři tyče. Domácí již nedokázali zmobilizovat dostatek sil k otočení stávajícího výsledku, a poslední ránu tak s trochou štěstí zasadil právě Belgičan, který tedy upravil konečné skóre na 3:0.

Zatímco Chelsea udělala výrazný krok k zajištění si účasti v Lize mistrů, Leeds může prohra na domácím trávníku v konečném zúčtování hodně mrzet. Napravit to mohou Pávi v neděli doma proti Brightonu, Blues kvůli vloženému finále FA Cupu bude další ligový souboj čekat až 19. května proti Leicesteru.

Autor: Livesport.cz / Radek Pelán

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele