35. kolo
30.04.2022 18:30 CET
0 : 4
(0:1)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Gabriel Jesus (© AFP)

Manchester City rozstřílel Leeds a zůstává první

Manchester City zvládl důležitý zápas na půdě Leedsu, odpověděl tak na sobotní vítězství Liverpoolu na půdě Newcastle a jen po pár hodinách se vrátil zpět na první příčku tabulky. Domácí fotbalisté rozhodně nedali svou kůži lacino, potopili je ale dvě inkasované branky po standardních situacích, díky kterým se favorit dostal na koně a své vedení pak už jen kontroloval. Manchester City tak stále kráčí vstříc titulu, naopak Leeds se pravděpodobně bude prát o svou prvoligovou příslušnost až do posledních kol.

Dost možná klíčový moment duelu se odehrál už po pouhých dvou minutách hry. Hosté totiž zahrávali rohový kop, domácí fotbalisté však míč dopravili na půlku hřiště ke Cancelovi, který při pokusu o zpracování podklouzl a do brejku tak poslal rozeběhnutého Rodriga. Ten však v klíčové chvíli nezvolil přihrávku na nabíhajícího Raphinhu, načež ho dobíhající obránci dokázali vytlačit do úhlu a následně také zablokovat jeho střelu. Citizens se postupem času dostali do tempa a po necelé čtvrthodině slavili svůj první úspěch. Na centr Fodena z volného přímého kopu si nejvýše naskočil Rodri a poslal svůj celek do vedení. Odpovědět mohl do poločasu Firpo, ten ale z nadějné pozice pálil nad, na druhé straně zase ve výhodné pozici selhal Sterling, když nastřelil pouze skluzujícího obránce.

Po přestávce se opakoval scénář z prvního poločasu - domácí fotbalisté do hry vstoupili aktivně a byli favoritovi vyrovnaným soupeře, jenže po deseti minutách přišel rohový kop, na ten si nejvýše naskočil stoper Diaz, který hlavou přistrčil míč Akému, který z hranice vápna prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Leeds mohl do hry vrátit po hodině hry aktivní Raphinha, ten předvedl z pravé strany hezkou individuální akci, prosadil se přes Akého, jenže jeho zakončení na poslední chvíli přizvedl nad břevno stoper Laporte. A když neudeřilo na jedné straně, zákonitě přišel trest na té druhé - to se ve středu pole hezky uvolnil aktivní Foden, krásnou kolmicí oslovil osamoceného Jesuse, který si prvním dotykem připravil míč a druhým definitivně rozhodl o vítězství Manchesteru City.

Definitivní tečku za třemi body pro favorita pak udělal v nastaveném čase střídajícího Fernandinho, který se za vápnem opřel do odraženého míče a domácí brankář už konečky prstů tuto prudkou ránu vytěsnit nedokázal. Manchester City tak nadále zůstává o bod před druhým Liverpoolem a k vytouženému titulu mu zbývají ještě čtyři ligové zápasy, zatímco na Leeds čeká tuhá bitva o záchranu.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

0:3

Reagovat
Pharrell

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele