29. kolo
13.03.2022 15:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Joe Gelhardt (© AFP)

Leeds konečně vyhrál, poradil si s Norwichem

Leeds United porazil v utkání 29. kola anglické nejvyšší soutěže Norwich City 2:1. Domácí poslal do vedení Rodrigo, v 91. minutě vyrovnal Kenny McLean, jenže o tři minuty později vrátil domácím vedení Joe Gelhardt.

Bez větší šance plynul zápas do čtrnácté minuty, kdy se prosadili domácí. Po dlouhé pasu na Bamforda se k míči dostal Daniel James, který přiťukl míč Rodrigovi, jehož přízemní rána zapadla k pravé tyči branky hostů.

Po půlhodině hry měl Leeds hned dvě velké šance. Nejprve po Bamfordově centru napálil z malého vápna břevno Raphinha, poté po rohovém kopu hlavičkoval Pascal Struijk, jeho střelu parádně vyrazil gólman Krul a následná dorážka už náležité parametry neměla.

Ve 44. minutě se do samostatného úniku po přihrávka Raphinhy dostal Patrick Bamford, který na Krula mířil z levé strany. Následná střela na bližší tyč mířila jen těsně vedle. V 52. minutě pak neplatila branka domácího Jamese kvůli ofsajdu, na který poté přišel VAR.

Závěr však stál za peníze utracené na za lístek. Nejprve Raphinha napálil z přímého kopu břevno, v 91. minutě však hosté nečekaně vyrovnali. Pukki vrátil dlouhý centr do pokutového území, kde míč v pádu poslal do sítě Kenny McLean.

To však nebylo vše, domácí se tři minuty po vyrovnání dostali znovu do vedení. Raphinha nejprve překonal obránce, poté šikovnou kličkou obešel i brankáře Krula a naservíroval balon před prázdnou bránu, kam si naběhl Joe Gelhardt, jenž už měl snadnou práci a získal domácím tři body.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dvoječka by znamenala zisk pro sk. NESMÍ se to stát.

Reagovat
smazaný uživatel

Za 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele