30. kolo
20.03.2022 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Leicesteru (© AFP)

Leicester přehrál Brentford

Leicester City se po porážce na půdě Arsenalu dostal zase na vítěznou vlnu, když v domácím prostředí přehrál nováčka z Brentfordu 2:1. Pomohla mu k tomu zejména vydařená první půle, kterou ozdobily výstavní trefy Castagneho a Maddisona. Hosté se sice v druhé půli zlepšili a zásluhou Wissy utkání také zdramatizovali, nic víc už však do konce nestihli. Leicester se tak posouvá na desátou příčku tabulky, Brentford zůstává patnáctý.

Jako první zahrozil v páté minutě Maddison, jeho střela ze střední vzdálenosti ale ještě neměla gólové parametry. Skóre se totiž poprvé měnilo až po dvaceti minutách hry, když se do balónu za šestnáctkou opřel obránce Castagne a trefil se neskutečným způsobem do vzdálenější šibenice. Brentford mohl odpovědět hned záhy, když se na penaltě objevil zcela osamocený Noergaard, ten ale pálil slabě jen do připraveného Schmeichela. A tak se naopak síť rozvlnila na druhé straně - k rozehrávce volného přímého kopu se postavil Maddison, svůj projektil zakroutil senzačně přes zeď a natahující se brankář Raya už nedokázal míč vytáhnout z bližší šibenice.

Na startu druhého dějství mohl definitivní pojistku přidat Iheneacho, ten ale samostatný nájezd vyřešil prachbídně a svým zakončením vůbec netrefil hostující svatyni. Na druhé straně mohl dvacet minut před koncem po centru Henryho snížit hlavičkující Mbeumo, jenže branku přestřelil. Úspěšný tak byl až pět minut před koncem základní hrací doby útočník Wissa, který se za vápnem opřel do míče a přidal další výstavní kousek. Brentford to ale dvakrát těšit nemohlo, jeho hráči se totiž na vyrovnání už nezmohli, a tak z Leicesteru po porážce 2:1 odjíždějí s prázdnou.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele