36. kolo
08.05.2022 15:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Mason Holgate (© AFP)

Everton se vyškrábal ze sestupových pozic

Leicester City prohrál v utkání 36. kola Premier League s Evertonem 1:2. Hosty poslal v úvodu do vedení Vitalij Mykolenko, vzápětí však vyrovnal Patson Daka. Důležité tři body v boji o záchranu vystřelil karamelkám Mason Holgate.

Už ve druhé minutě šli domácí fotbalisté do brejku, který vedl Daka. Toho však úspěšně zakřižoval Mina a zakončení fotbalisty Foxes nakonec mířilo vedlo. A tak přišel za čtyři minuty na druhé straně trest. Po autovém vhazování poslal před pokutové území nadýchaný oblouček Alex Iwobi. Tam se z první opřel do balonu Vitalij Mykolenko a trefil se nádherně ke vzdálenější tyči.

V jedenácté minutě mohl Everton přidat druhý gól. Domácí obrana se nedohodla a propustila Grayovu přihrávku, kterou ve skluzu zakončil Doucouré. Trefil tyč. Minutu na to se domácí radovali z vyrovnání. Obránci Evertonu se při pokusu odehrát vysoký míč srazili a Patson Daka mířol zcela sám na Pickforda. Parádní ranou jej k tyči překonal.

Po půlhodině hry využili Toffees zmatku po rohovém kopu. Na centr si nejvýš vyskočil Richarlison, jehož tvrdou hlavičku dokázal Kasper Schmeichel vyrazit. Z bez prostřední blízkosti se však k dorážce hlavou dostal Mason Holgate a měl jednoduchou práci, protože domácí brankář se ještě nestihl po předchozím zákroku zvednout.

Hra se poté na dlouhou dobu uklidnila, což platilo až do 64. minuty. Zpoza vápna totiž vyslal nepříjemnou ránu Kelechi Iheanacho a Jordan Pickford měl co dělat, aby se po jeho zakončení natáhl a vyrazil jej. Do další šance na vyrovnání se Leicester dostal v 82. minutě, když z pravé strany centroval Timothy Castagne. Ten posadil balon na hlavu Harveyho Barnese, který však v dobré šance těsně minul.

V závěru ještě schytali frustrovaní domácí dvě žluté karty, ale Everton už je do žádného většího ohrožení nepustil. Díky tomu se Lampardovi svěřenci dostali na sedmnácté místo a záchranu mají ve svých rukou. Leeds totiž padl na Arsenalu.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele