20. kolo
28.12.2021 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Mohamed Salah (© AFP)

Lišky vrátily Reds porážku z poháru. Salah nedal penaltu

Liverpool měl v prvním poločase hned několik příležitostí ke skórování, tu největší spálil Mohamed Salah, který neproměnil penaltu a následnou dorážku namířil do břevna. A tak po přestávce udeřil Adama Lookman a Lišky už vedení obětavě ubránily.

Podle očekávání se Reds rychle nastěhovali na polovinu domácích a trpělivými kombinacemi hledali skulinku v jejich zformované obraně. Zároveň na Foxes velmi nepříjemně doráželi při rozehrávce a rychle zas získávali balón zpět. Z jejich herní převahy nakonec ve 14. minutě rezultovala penalta, kterou sudí Michael Oliver nařídil po jasném faulu Ndidiho na Mo Salaha. Egyptský fenomén se sám postavil k penaltovému puntíku a byl blízko dalšímu zářezu na své gólové pažbě v aktuálním ročníku. Jenže. Salah svou střelu umístil dost mizerně a pozorný Schmeichel jeho pokus bravurně vyrazil! Salah se dostal ještě k okamžité dorážce, nicméně selhal podruhé! Z hranice malého vápna hlavičkoval jen do břevna, od nějž se míč odrazil mimo nebezpečí pro domácí celek. Nečekané zaváhání nejlepšího střelce Premier League.

Dánský brankář se pořádně zapotil i ve 22. minutě při stříleném centru Oxlade-Chamberlaina. Foxes tak dále odolávali, ovšem tlak Kloppovy družiny neustával. Lišky jednoznačně vsadily na tuhou defenzivu s rychlými brejky, k těm se ale zatím ne a ne dostat. Naopak ve 32. minutě byl blízko prvnímu zásahu Mo Salah, ale zblízka nepřekonal skvěle postaveného Kaspera Schmeichela, který nadále držel naděje svého týmu.

Až ve 35. minutě se poprvé předvedl také domácí Leicester a po skvělé výměně míče se do tutovky probojoval Jamie Vardy. Jeho střelu ale na poslední chvíli skvěle zablokoval Joel Matip. Lišky zjistily, že to jde a v krátké době se do výborné pozice dostal také James Madison, jenže zakončení z malého vápna mu vůbec nevyšlo.

Po změně stran se v 55. minutě dostal do velké šance Mané, který se po kolmici Joty ocitl sám proti Schemichelovi. V tutovce však přestřelil a brzy litoval. V 58. minutě totiž z ničeho nic rozjásal King Power Stadium Ademola Lookman, který byl na place jen nějaké dvě minuty. Po rychlé akci se po levé straně příliš snadno protáhl Dewsbury-Hall, který ideálně našel naběhnutého Lookmana a ten skrytou střelou podél obránce otevřel skóre!

Klopp následně poslal na hřiště Firmina a Reds vrhli veškerou snahu do vyrovnání. Čas ale utíkal velmi rychle a šance nepřecházely. V 86. minutě pálil nebezpečně po rohu Van Dijk, ale Schmeichel byl opět na svém místě. Autobus Lišek ve vápně nakonec odolal a Liverpool tak zažil druhou porážku v sezóně.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat
Gunner14

wow

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
Pharrell

1-3 1-4

Reagovat
Dirtyfoxx420

Takové prohry, bože .. několik her, kde by si zasloužil pool prohrát, ale tohle je darování titulu pro City, smutný a zároveň ohromující, jak si nechají uzmout 3 body, těžko se bude stahovat takové manko..

Reagovat
Dirtyfoxx420

Akorát nas*re, trapná prohra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele