12. kolo
20.11.2021 18:30 CET
4 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Takumi Minamino (© AFP)

Liverpool si pochutnal na Arsenalu a předstihl West Ham

Na průběžnou druhou příčku se minimálně do zápasu Citizens dostali fotbalisté Liverpoolu. Ti si ve šlágru kola poradili s Arsenalem jednoznačně 4:0, když v závěru první půle otevřel skóre Mané, po pauze navyšovali Jota, Salah a Minamino.

Jürgen Klopp vsadil na osvědčenou formaci 4-3-3. Před Alissonem naskočila stoperská dvojice Matip, van Dijk, na krajích obrany se při zranění Robertsona pohyboval s Alexanderem-Arnoldem Tsimikas. Zdravotní obtíže trápí tým i ve středu zálohy, kde tentokrát operovali Thiago, Fabinho a Oxlade-Chamberlain. Útočné trio se představilo ve složení Salah, Jota, Mané.

Ani Mikel Arteta nikterak neexperimentoval, oproti běžné jedenáctce změnil nanejvýš jeden post. Na levém beku totiž dostal přednost Tavares před Tierneyem, na druhé straně operoval Tomiyasu a mezi nimi White s Gabrielem, jimž kryl záda Ramsdale. Záložní čtveřici utvořili zprava Saka, Partey, Lokonga a Smith-Rowe, vepředu dostali důvěru Lacazette a Aubamyeang.

Začátek utkání se nesl spíše v opatrném duchu, ačkoliv bylo vidět, že navrch mají Reds. Ti si první opravdu velkou šanci připsali po necelé půlhodině, kdy Ramsdale dokázal nejprve zneškodnit Thiagův volej a následně i dorážku ležícího Maného. Tím se spustila asi nejatraktivnější část utkání, na opačném konci hřiště dokonce po Aubameyangově pasu rozvlnil Lacazette síť, Gabonec se ale předtím nacházel v ofsajdovém postavení.

Hra se tedy zase přenesla před Ramsdalea, jenž reflexivně zastavil Salahovu střelu z malého vápna a následně soupeři předvedl famózní "kličku" rukou, aby egyptský křídelník nemohl dorážet. Ramsdale si vzápětí počíhal i na Arnoldovu ránu zpoza vána, kapitulovat jej přinutila až standardní situace. Tu rozehrál Arnold za obranu na hlavu Maného, jehož neuhlídal Gabriel a byla z toho první branka.

I do druhé půle nastoupil Liverpool dobře. Oxlade-Chamberlain zamířil o kousek vedle, pak ale Tavares bídně rozehrál přímo na Jotovy kopačky. Ten kolem sebe nechal proskluzovat Whitea, obehrál i Ramsdalea a jednoduše uklidil do odkryté klece. Gólman Kanonýrů se vzápětí musel činit proti Maného pokusu z otočky, načež odklidil míč do bezpečí před Salahem. Zajisté jej bolel následný nepříjemný střet s Jotou, kterému zhatil zakončení.

Po dvaceti minutách druhé půle se předvedl i jeho protějšek Alisson, který nohou vykopl Aubameyangovu střelu. Ramsdale se pro změnu ukázal proti Jotově zakončení do protipohybu. Avšak třetímu gólu v síti stejně neuniknul. Mané totiž potáhl míč po levé straně, odkud naservíroval před prázdnou bránu Mohamedu Salahovi a ten se už nemýlil.

Parteyho zakončení nadělalo Alissonovi pořádné starosti, snížení se ale nekonalo a naopak přišel čtvrtý a poslední hřebíček do rakve Gunners. Mané udržel balón na hranici velkého vápna, Salah napravo předal Arnoldovi a ten skvělým křižným pasem připravil loženou pozici pro střídajícího Takumiho Minamina.

Liverpool se díky tomuto úspěchu posunul na druhou příčku tabulky. West Ham přeskočil i při stejném počtu zápasů, Manchester City minimálně do zítra. Arsenal zůstává na páté pozici, dostat se před něj ale může Tottenham.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
Infernoqt

3:1

Reagovat
frederik

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra Liverpoolu o 3 a více.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Spíše než palec nahoru bych potřeboval pořádnou kopačku. Opět jsem nevyužil svých znalostí. Bylo toho povíce poslední dobou.

Reagovat
justcall

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal dejme jim bomby

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Gunner14

2-3

Reagovat
Pharrell

1-1 1-2

Reagovat
REPLIKATOR

3:1

Reagovat
Shuriken_YNWA

Dneska musíme vyhrát! 3:0, YNWA!

Reagovat
smazaný uživatel

nech uz ten arteta skonci...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele