16. kolo
11.12.2021 16:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Mohamed Salah (© AFP)

Reds vyhráli díky penaltě Salaha

Liverpool vyhrál v duelu šestnáctého kola Premier League s Aston Villou 1:0. O jediný gól zápasu se z pokutového kopu postaral egyptský křídelník Mohamed Salah.

První velkou šanci měla ve 32. minutě hostující Aston Villa. Do pokutového území se vřítil Watkins, který si obhodil Alissona, ale z úhlu už nedokázal zakončit ani přihrát. Salah pak v závěru poločasu prošel do šestnáctky, kde si míč přehodil na levačku a zakončil. Jeho přízemní ránu hostující brankář skvěle vyrazil. Jinak ale první polovina utkání příliš vzrušujících momentů nenabídla.

V 53. minutě se domácí dostali k exekuci rohového kopu. Po krásném centru se k hlavičce dostal van Dijk, jehož kladivo hostující brankář efektně vyrazil. V 65. minutě přišel rozhodující moment celého klání. Pronikajícího Salaha marně bránil Mings, který jej nakonec nešetrně poslal k zemi. Penalta byla tak evidentní, že si ani nevyžádala zásah VAR. K exekuci pokutového kopu se postavil sám faulovaný Mohamed Salah, který přízemní střelou uklidil míč k tyči. Martínez sice vystihl směr, ale na přesně umístěnou ránu nedosáhl.

Aston Villa mohla v 87. minutě vyrovnat po zaváhání domácích obránců. Alisson totiž při odkopu trefil svého spoluhráče a Ings se dostal k míči, jenže po dalším zásahu Alissona upadl. Liverpool tak zvítězil stejným poměrem jako jeden z jeho hlavních konkurentů v boji o titul Manchester City a drží se v tabulce o bod za ním na druhém místě. Villans se v letošním ročníku zatím spíše trápí, patří jim až dvanácté místo a pokud nezaberou, mohli by se muset začít dívat pod sebe. A záchranářské starosti určitě mít Gerrardova družina nechce.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
LokoLFC

Steven zpět na Anfieldu!!!

Reagovat
Shuriken_YNWA

3:1

Reagovat
REPLIKATOR

2:0

Stevie snad pochopí, že jeho milovaný klub potřebuje všechny 3 body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele