22. kolo
16.01.2022 15:00 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Takumi Minamino (© AFP)

Reds další překvapení proti Brentfordu nepřipustili

Po úporném dobývání trefil gól do šatny Fabinho. Po přestávce Reds využili otevřenější obrany Brentfordu a zásahy Oxlada-Chamberlaina a Minamina navýšili vedení na konečných 3:0.

Dle očekávání se u míče více nacházeli hráči Reds, kteří dobývali sešikovanou obranu Brentfordu především ze stran. Hosté naopak vyčkávali na svou chvíli v podobě rychlých brejků. Ve 14. minutě to zkusil z dálky Trent Alexander-Arnold a jeho pumelice jen těsně minula levou šibenici. V další šanci pálil po rohu Van Dijk, ale jeho střelu dokázali gólman Fernandés ve spolupráci s Toneym zastavit na brankové čáře. V následujících minutách se ale Reds velmi těžko prosazovali proti zformovaným Včelám a dobývání pokračovalo.

Brentford naopak začal postupně získávat sebevědomí a ve 39. minutě pálil jen těsně mimo Ivan Toney. V další velké šanci se krátce poté objevil Janelt, ale byl pískán ofsajd. Ve 44. minutě už Anfield jásal, protože se po rohovém kopu prosadil Fabinho, který si našel míč na zadní tyči a v pohodě ho poslal do sítě. Těžká rána před přestávkou pro hosty.

Ti ale nesvěsili hlavy a do druhého poločasu nastoupili velmi aktivně a chvílemi Liverpool přehrávali. V 59. minutě se šikovně uvolnil Mbeumo a vystrašil Alissona. V 63. minutě se po dobré práci Alexandera-Arnolda opřel do míče Jota a jeho křižná střela se odrazila od pravé tyče. Portugalský záložník se po chvíli protlačil přímo před Fernándeze, ale ten jeho nájezd bravurně zlikvidoval. V 69. minutě už kapituloval poté, co Robertson výborně nacentroval a Oxlade-Chamberlain se z voleje nemýlil.

Anglický záložník se bohužel krátce poté zranil a musel být vystřídán Minaminem. A právě ten dnešní zápas zakončil. V 77. minutě předvedli domácí skvělý presink na rozehrávku hostů, kteří zazmatkovali a po jednoduché kombinaci Firmina s Minaminem zavěsil japonský talent do prázdné kasy. Velká chyba Brentfordu. Ten už se nezmohl ani na čestný úspěch a i přes solidní výkon dnes jasně prohrál.

Autor: David Ullrich / o2tv.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Brentoš dlouho povede.Plichta.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Shuriken_YNWA

3:1, but we have Bobby FORMIŇOOO!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne tam je Virgil van Dijk se kterym je LFC konzistentni a nesmirne silny tym. Nechci upirat zasluhy ostatnim ale jeho pritomnost je pro tym klicova.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele