10. kolo
30.10.2021 16:00 CET
2 : 2
(2:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Leandro Trossard (© AFP)

Liverpool přišel o dvoubrankové vedení

Liverpool pouze remizoval v zápase desátého kola Premier League s Brightonem 2:2. Domácí při tom měli duel skvěle rozehraný a ve 24. minutě vedli po gólech Hendersona a Maného 2:0. Za hosty však před přestávkou snížil Mwepu a ve druhé půli vyrovnal Trossard.

Solly March si ve čtvrté minutě skvěle pohlídal náběh za domácí obranu a vyzkoušel pozornost domácího brankáře. Ten si připsal úvodní úspěšný zákrok v utkání. O tom už se ale nedalo mluvit na druhé straně, protože hosté zanedlouho inkasovali. Mohamed Salah dostal skvělý míč na pravou stranu, dostal se do pokutového území, kde volil přihrávku zpět na hranici pokutového území. Tam se zjevil Jordan Henderson, který střelou na zadní tyč otevřel brankový účet tohoto utkání.

V 16. minutě mohlo být vyrovnáno, ale Yves Bissouma orazítkoval jenom levou tyč domácí branky. Brighton zůstal na míči a rozehrával rohový kop. Zdá se, že míč na tyč vytěsnil samotný Alisson. Následně už však žádné nebezpečí před domácí brankou nevzniklo. A tak se domácí tým dostal ve 24. minutě do dvoubrankového vedení zásluhou Sadia Maného, který si skvěle našel volný prostor v pokutovém území, kde si posléze našel ještě lepší centr svého spoluhráče z týmu. Pasivita Brightonu byla potrestána.

Možná zlomový moment celého zápasu přišel v 34. minutě, Liverpool totiž mohl vést už 3:0. Mike Dean se šel raději podívat na video, aby posléze rozhodnul, že třetí domácí branka nebude platit. Sadio Mané se provinil proti pravidlům, když zahrál rukou. A tak přišlo o sedm minut později naprosto nečekané snížení ještě nečekanějším způsobem. Enock Mwepu dostal míč od svého kolegy z levé strany a úplnou náhodou zkusil své štěstí a vyšlo to. Překvapil nejen Alissona, ale i všechny příznivce domácího týmu.

Po přestávce se domácí museli smířit s dalším neuznaným gólem. Celý Anfield se už začal radovat, jelikož Mohamed Salah poprvé v zápase rozvlnil síť. Radost byla ovšem předčasná, egyptský kanonýr se v době přihrávky ocitnul v ofsajdu. A stejně jako v prvním poločase přišla odpověď Seagulls. Skvělou akci hostujícího týmu zakončil v 65. minutě tzv. na Salaha hostující Leandro Trossard, který nejprve pustil přihrávku na Lallanu, aby ho posléze tento bývalý hráč Liverpoolu našel zpátky.

O pár minut později skončila obrovská šance Brightonu odmávaným ofsajdovým postavením Tariqa Lampteyho. V 76. minutě si i hosté zažili pocit velkého zklamání. Leandro Trossard přidal svůj druhý gól v utkání, ale jeho radost z této branky netrvala dlouho. Při pohledu na asistenta rozhodčího zjistil, že mu byl odmáván ofsajd.

Liverpool tak ztratil v našlapaném čele Premier League dva body v boji o titul, naopak Brighton získal velmi cenný bod.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Není síly , která by donutila domácí tým vyhrát o 5 a více golu. I sázkovky chtějí žít.

Reagovat
Shuriken_YNWA

2:0

Reagovat
Remt

Můžeme alespoň omrknout Bissoumu:-)

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Salah měl zápas těžce na salámu. Salam Alejkum

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele