7. kolo
03.10.2021 17:30 CET
2 : 2
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Kevin De Bruyne (© AFP)

Šlágr kola mezi Liverpoolem a Man City vítěze nepřinesl

Liverpool remizoval v zápase sedmého kola Premier League s Manchesterem City 2:2. Za domácí se prosadili Sadio Mané a Mohamed Salah, za hosty Kevin De Bruyne a Phil Foden.

Ve 21. minutě to vyšlo Philu Fodenovi, když se dostal až do pokutového území. Jenže hostující útočník si vylámal zuby na Alissonovi, který vytáhnul excelentní zákrok na malém vápně. Za deset minut o sobě dal Foden znovu vědět. Přesprintoval Jamese Milnera, který ho posléze fauloval. Rozhodčí byl proti tomu a hru nechal pokračovat. To se samozřejmě hostujícímu hráči nelíbilo.

Před přestávkou si Foden znovu neporadil s domácím gólmanem. Po hodině hry šli domácí do vedení. Rychlý přechod do útoku předvedl Mohamed Salah, který překonal jednoho z obránců a poté adresoval skvělou přihrávku na rozběhnutého Sadia Maného. Domácí útočník se podíval, kde stojí brankář, a poté jej nechytatelně propálil.

Vedení však Liverpoolu vydrželo pouze deset minut. Gabriel Jesus se z pravé strany dostal na střed hřiště, kde si všimnul po levé ruce volného Phila Fodena, který si míč zpracoval, posunul a pak střelou na zadní tyč konečně překonal jeho dnešní nemesis v podobě Alissona. O sedm minut později však na scénu přišla nádherná individuální akce Mohameda Salaha, který si z hostující obrany udělal trhací kalendář. Domácí útočník zakončil akci střelou na zadní tyč, Ederson se po ní marně natahoval.

Citizens však do Liverpoolu rozhodně nepřijeli prohrát, což ukázali v 81. minutě, kdy bylo opět vyrovnáno. Na začátku celé akce byl její střelec Kevin De Bruyne, který rozehrál do levé strany na Phila Fodena. Ten se dostal na hranici pokutového území, kde dával přihrávku pod sebe do druhé vlny. Tam se objevil právě De Bruyne, který svou střelou vyrovnal tohle spektakulární představení.

V 87. minutě však mohli domácí potřetí do vedení. Centr skončil na zadní tyči u Fabinha, jenž měl odkrytou celou hostující branku. Jenže na poslední chvíli mu pod nohy skočil hostující Rodri, který jeho střelu zablokoval. Na druhé straně mohl rozhodnout toto utkání Raheem Sterling, jenom mu chyběla rychlost. Jesusova následně volej skončila u Van Dijka, a ten ji zablokoval.

Díky remíze tak na prvním místě po sedmi duelech zůstává Chelsea, Liverpool je za ní o bod druhý. Třetí Citizens zase ztrácí bod na Reds.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
t0mmy33MCFC

Na jare jsme tu Anfield kletbu konecne zlomili, tak snad to nebude dalsich 18 let ale to byl Lpool ve srackach, ted to tak jednoduche nebude

Reagovat
MCFC_8

Navyse plny dom...beriem aj remizu

Reagovat
Shuriken_YNWA

3:1

Reagovat
diastan

Klasicky nedělní zápas nestíhám, snad kluci ukopou aspoň X

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsem viděl jak City vymazalo Chelsea budu rád i za remízu.

Reagovat
frederik

remíza nebo těsná výhra Liverpoo lu

Reagovat
t0mmy33MCFC

To byl velice kvalitni match, skoda ze nikdo nakonec nerozhodl., zaslouzilo si to

Reagovat
MCFC_8

Skoda, ze sme tu prevahu z 1.polcasu nepretavili na veduci gol, ale remizu z Anfield beriem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele