17. kolo
16.12.2021 21:00 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Mohamed Salah (© AFP)

Reds po obratu proti Magpies poskočili na druhé místo

V první poločase nejprve Anfield šokoval v 7. minutě Jojo Shelvey, který poslal hosty do vedení. Ovšem Liverpool stihl ještě do konce půle stav otočit, když se trefil Diogo Jota a Mo Salah. Po změně stran pojistil výhru domácích Tren Alexandr-Arnold.

Utkání začalo velmi překvapivě, když v 7. minutě skóroval hostující Jojo Shelvey. Byla to nenápadná akce, kdy Saint-Maximin potáhl míč k vápnu, ovšem zpětnou přihrávku dokázal odkopnout jeden z obránců Liverpool. Ale slabě, protože se k balónu dostal Shelvey a umístěnou ranou zpoza vápna překvapil Alissona. Ten viděl střelu až na poslední chvíli a nestihl tak zareagovat.

To si samozřejmě Liverpool nenechal líbit a okamžitě se tlačil za vyrovnáním. V 19. minutě Diogo Jota pálil z hranice vápna do boční sítě. O dvě minuty později už se portugalský šikula nemýlil. Jota využil toho, že se ve vápně srazili dva hráči Newcastlu a měl tak dostatek času hned na dvě hlavičky po centru z levé strany. První pokus ještě bravurně zlikvidoval Dúbravka, na druhou hlavičku už byl krátký.

Ve 24. minutě mohl vedení na stranu Magpies vrátit Saint-Maximin, ale Alisson jeho přízemní střelu vytěsnil. A tak hned minutu na to převrátil misky vah na stranu domácích Reds Salah. Chybnou zpětnou přihrávku hostů zachytil Sadio Mané a řítil se na Dúbravku. Ten sice jeho nájezd vychytal, ale na Salahovu dorážku už dosáhnout nemohl. Zbytek poločasu probíhal stále ve stejném duchu. Liverpool měl míč na svých kopačkách, ale přes dobře bránící Newcastle se mu nedařilo probojovat se až k nebezpečnému zakončení. Poslední tým tabulky tak hrál s favoritem překvapivě vyrovnanou partii a stále mohl pomýšlet na body.

Podobný obrázek jsme sledovali i po změně stran. Reds neustále kombinovali a snažili se proniknout skrze pozornou defenzivu hostí, která jim ale prakticky nedávala možnost se dostat k blízkosti brankáře Martina Dúbravky. Magpies naopak sami číhali na možnost rychlého brejku. Už se blížil konec zápasu a rozdíl byl stále jen jednobrankový. Liverpool má však ve svých řadách vynikajícího střelce i mezi obránci a tím je Trent Alexandr-Arnold. Anglický bek v 87. minutě napřáhl z úctyhodné vzdálenosti ke střele a jeho umístěná pumelice skončila přesně v pravé šibenici hostující svatyně a pojistila vítězství domácích v dnešním duelu.

Autor: David Ullrich / O2tv.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
Shuriken_YNWA

2:0

Reagovat
M1ck0

4:1

Reagovat
REPLIKATOR

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele