36. kolo
07.05.2022 20:45 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Luis Díaz (© AFP)

Liverpool ztratil a komplikuje si boj o titul

Liverpool remizoval s Tottenhamem v zápase 36. kola Premier League 1:1. Vedení se ujali hosté zásluhou Sona Heung-mina, vyrovnání zařídil Luis Díaz. City tak můžou svůj náskok na čele navýšit na tři body.

V taháku kola bylo živo hned od začátku. Po pochybení jednoho z liverpoolských vyrazil v osmé minutě vpřed Harry Kane. Anglický útočník ze strany ještě posouval na Sona sbíhajícího si do vápna, ale výborně zasáhl Alisson. Záhy na druhou stranu vyrazil Salah, který byl zastaven až na poslední chvíli.

Ve 22. minutě měli domácí hned dvě šance. Hendersonův rohový kop našel v pokutovém území Virgila van Dijka, jehož tvrdá hlavička mířila jen těsně nad. Zanedlouho zkusil své štěstí z dálky Trent Alexenader-Arnold a nevedl si vůbec zle. Jeho jedovatý pokus proletěl jen těsně nad břevnem.

Po půl hodině hry vytáhl skvělá zákrok Hugo Lloris. Na pas Thiaga si nabíhal Alexander-Arnold, jenže před ním dokázal zasáhnout Ryan Sessegnon. Udělal to však tak nešťastně, že balon padal před bránu, kam se řítil Mohamed Salah, před kterého se však vrhl francouzský gólman a zasáhl.

Před přestávkou bylo ještě živo na obou stranách. Spolupráce při rohovém kopu Henderson a van Dijk byla znovu téměř úspěšná, domácí stoper tentokrát mířil do břevna. Vzápětí z velké dálky pálil Díaz, jehož pokus konečky prstů vytáhl Lloris. Na druhé straně napřáhl rovněž z uctivé vzdálenosti Hojbjerg, jehož projektil orazítkoval levou tyčku.

V 56. minutě se domácím stalo něco, co si proti nim dovolí málo kdo. Spurs totiž dokonale rozebrali obranu domácích a ujali se vedení. Kane si zpracoval dlouhý centr a vedl míč středem hřiště. Poté vybídl na levé straně úplně volného Sessegnona, který už mohl střílet, ale ještě posunul na Sona Heung-mina, který bal nikým nehlídaný před bránou a stačilo mu míč doklepnout do prázdné brány.

Domácí však zvládli vyrovnat poměrně rychle, a to v 74. minutě. Liverpool obléhal pokutové území soupeře, až rozhodl zpoza vápna vypálit Luis Díaz. Jeho pokus by Lloris zřejmě měl, kdyby jej však jeden z obránců nesrazil do protipohybu přesně k tyčce.

V závěrečných minutách se k zakončení dostali ještě Salah a Davies, ani jeden však nemířil mezi tři tyče, a tak bylo o výsledku jasno.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
LokoLFC

Tak snad vyhra a zase doufat...

Reagovat
t0mmy33MCFC

ja doufam, ze slepice chteji zabojovat o LM

Reagovat
Pharrell

Chtít můžou ale tady prohrají a potom mají derby s Arsenal které nevyhrají

Reagovat
YoungPyo1882

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

4,11-4,41 Tak vidí naše jednička. Výhra Liverpoolu o 3 a více-přesně o 2 goly.

Reagovat
smazaný uživatel

4,09-4,42 .

Reagovat
smazaný uživatel

4,16-4,42 .

Reagovat
Pharrell

tady není o čem 2:0 LFC

Reagovat
Shuriken_YNWA

Na Tottenham umíme, navíc výhoda domácího prostředí. 3:1, YNWA!

Reagovat
hematop

Conte jasně ukazuje to, že je naprostá trenérská špička. Jen je škoda, že nikde nevydrží moc dlouho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele