31. kolo
02.04.2022 13:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Diogo Jota (© AFP)

Liverpool odolal vzdoru Watfordu a připsal si tři body

Liverpool rozhodně umí předvést lepší výkon než ten, kterým se prezentoval proti Watfordu, tři body však s Hornets přece jen vybojoval. Družině manažera Jürgena Kloppa vystřelili vítězství Diogo Jota s Fabinhem.

Několikrát přitom mohli skórovat také hosté hrající v žluto-černých dresech. Jako první zahrozil v šesté minutě Sarr, jenž se po nákopu od obránce ocitl za obranou Reds, z voleje ovšem pálil příliš vysoko. Za dalších sedm minut už zamířil mezi tři tyče Hernández, jeho hlavičku po rohovém kopu ovšem lapil gólman Liverpoolu Alisson.

Vůbec největší šanci ke skórování si Watford vypracoval po 20 minutách hry. Svižný protiútok zakončoval z levé strany unikající Kucka, jenže slovenský středopolař mířil přesně do míst, která hájil pozorný Alisson. Do té doby spící Liverpool následně trestal. Gomez, který zaskočil za Alexandera-Arnolda, poslal z pravé strany centr před bránu na hlavu Joty. Portugalský útočník byl u míče dříve než nepřesně vybíhající brankář Hornets Foster a hlavičkou tak poslal domácí do vedení.

Právě Jota se mohl prosadit také ve 38. minutě, po rohovém kopu si však na Fostera tentokrát nepřišel. Po změně stran si Watford znovu vypracoval jednu tutovku. Další rychlý přechod do útoku zakončoval přízemní střelou ke vzdálenější tyči João Pedro, ale svatyni soupeře o kousek netrefil. O několik minut později mohl znovu trestat Jota, to by ovšem musel hlavičkovat o něco níže.

V závěru však právě Jota opět sehrál důležitou roli před druhým gólem Reds, když byl v pokutovém území nedovoleně stažen k zemi. Po zásahu videorozhodčího dostal Liverpool k dispozici penaltu, již střelou k tyči proměnil Fabinho.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Shuriken_YNWA

3:0, bez stresu snad…

Reagovat
Bandita_Harry

Snáď áno

Reagovat
Bandita_Harry

V základe snáď Gomez a Arnold len z lavičky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele