38. kolo
22.05.2022 17:00 CET
3 : 1
(1:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Radost hráčů Liverpoolu (© AFP)

Liverpool sice porazil Wolves, ale na titul to nestačí

Liverpool si doma sice poradil s Wolverhamptonem, ale na titul to nestačilo. Ani tři góly v síti brankáře Sá nebyly dost, protože Manchester City v souběžně hraném utkání otočil s Aston Villou.

Úkol byl jasný. Liverpool hrál do poslední chvíle o titul, ale k němu potřeboval dvě věci. Jednak musel sám porazit svého soka, Woilverhampton, a jednak potřeboval pomoc od Villans v souběžně hraném utkání s Manchesterem City. Jenže veškeré plány manažera Kloppa se začaly brzy bortit. Už ve třetí minutě se totiž hostujícímu brankáři povedlo brilantním nákopem vyšachovat celou obranu Reds. Míče se chopil Raúl Jiménez a jeho krásnou nahrávku uklidil do sítě dobíhající Pedro Neto!

Liverpool se náhle ocitl před náročnou zkouškou vlastních schopností i morálky. Trochu mu mohl ulehčit Luis Díaz, který dostal perfektní nahrávku za obranu a postupoval sám na brankáře "Vlků", ale José Sá se překonat nenechal! Další hrůzostrašný moment domácí přežili v 19. minutě, když pálil velmi nebezpečně volný Leander Dendoncker. Bránu gólmana Alissona ale těsně minul.

A pak už se dočkali i domácí. Zaplněný a napjatý Anfield Road ve 24. minutě aplaudoval jak práci Thiaga, tak především zakončení Sadia Maného. Rychlý útočník uprchl svým strážcům a samostatný náběh zakončil neomylně - 1:1. Pořád to ale Líverpoolu nestačilo. Dnes musel jednoznačně vyhrát.

Přitom si musel dávat pozor na vlastní omyly v obraně. Jeden takový mohl před koncem poločasu potrestat Hwang, jenže ten si v samostatném úprku neporadil s Alissonem. Pět minut po změně stran málem zbořil Anfield Sadio Mané gólem na kýžených 2:1, jenže jeho radost zastavil ofsajd potvrzený VARem. Reds se hnali za vedoucí trefou, protože City v těchto chvílích prohrávali s Aston Villou.

Jenže Citizens dokázali během několika minut neskutečně otočit skóre a Liverpool se nadále trápil. Šest minut před koncem se ale s góly roztrhl pytel. Po rohovém kopu se pověsil do vzduchu Matip a přihrál míč na Mohameda Salaha, který jej pohotově dopravil do sítě. Krátce poté si po nahrávce od Firmina připsal poslední gól letošní ligové sezony i Andrew Robertson, ale spolu s celým Anfieldem už tušil, že ani tenhle gól Reds k titulu stačit nebude. A jeho tušení se nakonec potvrdilo, takže dnešní těžce vybojovaná výhra nad Wolves je dost hořkosladkým zakončením.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
DidusIneptus

3:1 FC Liverpool mistrem!

Reagovat
pesky passer-by

Prevažne portugalských vlkov rozmece Pool na rešeto. Snáď to bude stačiť na titul. Tip --> 5:0

Reagovat
Shuriken_YNWA

Nečekám nic jiného než výhru! Letošní sezóna parádní, pokud City zaváhají a dáme ještě finále LM, tak bude v Liverpoolu hodně velká párty

Reagovat
ian.rush

Hej ale tak jste normální? Už potřetí tu kopírujete tu kreténskou zkomoleninu Minamoto. Žádný takový hráč v Liverpoolu nehraje.

Reagovat
DidusIneptus

Liverpool získal letos nejcennější trofej - Anglický pohár.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele