38. kolo
22.05.2022 17:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Ilkay Gündogan (© AFP)

Velký obrat a titul. City slaví

Manchester City otočil vývoj utkání posledního kola Premier League a porazil Aston Villu 3:2, díky čemuž oslavil svůj čtvrtý titul během pěti let. Hosté při tom vedli díky trefám Matthewa Cashe a Phillipha Coutinha 2:0 a vypadalo to, že pro titul si dojde Liverpool. Poté však nastala neuvěřitelná pětiminutovka, během které se dvakrát trefil Ilkay Gündogan a jednou Rodri.

První zajímavější akci převedli domácí ve 24. minutě. Kevin De Bruyne vedl balon přes půl hřiště, poté jej posunul doleva na Gabriela Jesuse, který na hranici vápně předa Philu Fodenovi, jehož křižná střela po zemi jen těsně minula tyčka brány Villans. Prvním skórujícím celkem se tak překvapivě stala ve 37. minutě Aston Villa. Citizens uprostřed hřiště nepohlídali rozběhnutého Ramseyho, který poté hru roztáhnul doleva na Digneho. Ten poté poslal do pokutového území parádní centra, na který si naskočil Matthew Cash a poslal balon za Edersonova záda. Útočný výlet se obránci Villas vydařil na jedničku.

Citizens mohli odpovědět v 51. minutě. Joao Cancelo dokázal na pravé straně přejít přes svého strážce a poté poslal skvělý pas za obranu na Gabriela Jesuse, kterému však v kritickém momentu selhala mířidla a míč poslal vysoko nad. Čtyři minuty na to šel sám na bránu na druhé straně Ollie Watkins, který sice Edersona dokázal svým obloučkem překonat, meruna však poté zamířila těsně vedle tyčky.

V 69. minutě museli být domácí fanoušci naprosto opaření, jelikož Aston Villa přidala druhý gól. Brankář Olsen poslal od své brány dlouhý nákop na soupeřovu polovinu, kde jej ještě hlavou prodloužil Watkins. Philliphe Coutinho si balon ideálně posunul podél obránce a následně zamířil přesně k tyčce. Ederson ani nestihl po střele skočit.

Domácí tým však nic nezabalil a v 76. minutě zahájil noční můru fanoušků Liverpoolu. Raheem Sterling na pravé straně svým pohybem oklamal svého strážce a poslal do pokutového území nadýchaný centr. Na ten si na zadní tyči naskočil Ilkay Gündogan, na jehož hlavičku byl Olsen krátký.

Dvě minuty na to už bylo vyrovnáno. Oleksandr Zinčenko na levé straně všem utekl, zavezl balon až do pokutového území a poté na hranici vápna našel úplně volného Rodriho, který z první poslal balon k tyči. Mimořádně povedený pokus domácí středopolaře vrátil Citizens do zápasu a boje o titul.

Ten City nakonec získali díky vítěznému gólu Ilkaye Gündogana z 81. minuty. Obránce Mings sice zastavil dlouhý pas z hloubi hřiště, jenže míč se poté odrazil pouze ke Kevinu De Bruynemu, který jej potáhl do vápna a našel na zadní tyči svého německého spoluhráče, který rozjásal tribuny.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
DidusIneptus

1:2 - FC Liverpool Mistrem!

Reagovat
RadekVonCZE

2:2

Reagovat
pesky passer-by

0:0 s nejakou nekopnutou penaltou.

Reagovat
Class 92

M.CITY to zvládnou a TITUL zůstane opět v Manchesteru :-))

Reagovat
ian.rush

1:1 YNWA

Reagovat
REPLIKATOR

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele