34. kolo
23.04.2022 16:00 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Gabriel Jesus (vlevo) hrdinou dne (© AFP)

Citizens rozstříleli Watford

Manchester City v sobotu odpoledne žádné zaváhání nedopustil a Watford na domácí půdě rozstřílel vysoko 5:1. Hrdinou zápasu se stal útočník Gabriel Jesus, který sám čtyři branky vstřelil a na jednu se mu podařilo nahrát. Manchester City tak i po tomto kole zůstane na čele tabulky a bude čekat na odpověď Liverpoolu, který v neděli čeká derby s Evertonem.

Manchester City do utkání vlétl jako uragán a už po čtyřech minutách hry se poprvé radoval z úvodního gólu. Přetažený centr Cancela našel na zadní tyči volného Zinčenka, který napálil míč před branku, odkud jej z hranice malého vápna dopravil do sítě pohotový Gabriel Jesus. Vedení mohl o pár minut později navýšit Fernandinho, ten ale mířil jen do rukavic Fostera, neujala se ani rána Cancela, kterou anglický brankář vyrazil před sebe. Druhý přesný zásah tak přišel až po třiadvaceti minutách hry, kdy si na centr De Bruyneho naskočil opět Jesus a svým druhým gólem navýšil vedení Citizens. Ti však na chvíli ztratili koncentraci a po chytré přihrávce Dennise a prudkém zakončení Kamary bylo o pár minut později skóre rázem 2:1.

Domácí to ale nerozházelo, ba naopak. Ještě do konce prvního poločasu totiž vybojoval u rohového praporku míč aktivní Jesus, přihrávkou na střed pole našel za vápnem volného Rodriho, který si míč převzal na prsa a z druhého doteku vyslal nechytatelnou pumelici přímo pod břevno hostující branky.

Watford navíc předvedl naprosto katastrofální vstup do druhého dějství. Už po devíti vteřinách totiž chyboval při odkopu Kamara, který jen nastřelil Jesuse, který se rázem dostal sám před Fostera, kterému udělal kličku a byl podražen. K pokutovému kopu se postavil sám postižený a s přehledem míč znovu dopravil do sítě, čímž dovršil svůj hattrick. A to navíc nebylo všechno. Jen o tři minuty si totiž tentýž hráč vyměnil míč s De Bruynem a z oblasti penalty poslal míč do protipohybu Fostera a radoval se ze svého čtvrtého gólu v zápase, kterým také stanovil konečnou podobu skóre na 5:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele