13. kolo
28.11.2021 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Ilkay Gündogan (© AFP)

West Ham prohrál na Etihadu a Arsenalu se tak nevzdálil

Druhou porážku v řadě si připsal West Ham, který bez bodu zakončil utkání na Etihad Stadium. Citizens se do vedení dostali v první půli zásluhou Gündogana. V závěru navyšoval Fernandinho, Lanziniho trefa v nastavení znamenala jen snížení na konečných 2:1.

Pep Guardiola vsadil na své tradiční rozestavení se třemi záložníky i útočníky. Před Edersonem a klasicky složenou obrannou čtveřicí nastoupili Gündogan s Rodrim a Silvou, útočné trio utvořili Mahrez, Jesus a Sterling. Na straně Hammers k žádným překvapením nedošlo.

Manchesterští se prvních příležitostí dočkali po čtvrthodině hry. Nejprve hlavička skončila na brankové konstrukci, následnou radost Mahreze zhatil VAR, který našel v předchozím průběhu akce ofsajd. Regulérní trefa přišla až ve třiatřicáté minutě, kdy Mahrez křižnou přihrávkou vápnem našel Ilkaye Gündogana a ten už snadno zakončil do poloodkryté branky.

Zanedlouho mohl zdvojnásobit náskok bleděmodrých Jesus. Ten sice tváří v tvář gólmanovi uspěl, nicméně jeho ránu ještě stihl obránce vykopnout z brankové čáry. Fabiański po chvíli vyrazil nebezpečný pokus jen k Mahrezovi, ten zamířil do tyče. Druhá půle se dlouho nesla v poměrně nudném duchu, kdy Citizens kontrolovali tempo hry. Zvýšit jejich náskok mohl Gündogan, který nedokázal zblízka vyzrát na vyběhnutého Fabiańského.

Až v samotném závěru základní hrací doby si Gündogan ve vápně šikovně posunul míč, načež jej předložil Fernandinhovi a ten střelou z prvního dotyku zamířil přesně k tyči mimo dosah brankáře. Zanedlouho musel Fabiański lovit balón ze sítě potřetí, tentokráte ale bylo pro ofsajd jakékoliv vzrušení zbytečné.

Nakonec se namísto toho ještě povedlo korigovat skóre "Kladivářům". Za hranicí šestnáctky se k míči dostal Manuel Lanzini, který skákavý balón z otočky napálil směrem na bránu a tato rána zapadla o tyč do Edersonovy svatyně. Více už ale West Ham nestihl a podruhé v řadě tak musí skousnout ligovou porážku.

V tabulce sice nadále drží čtvrté místo, avšak už jen o skóre před Arsenalem. Po dohrání odloženého zápasu se na rozdíl jediného bodu navíc může dotáhnout Tottenham. Naopak Citizens udrželi své druhé místo před Liverpoolem, díky ztrátě Chelsea se lídrovi tabulky přiblížili na jediný bod.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0

Reagovat
frederik

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

3,12-3,9. Výhra MC o 3 a více-přesně o 2 goly. Snad jeden z těch dvou.

Reagovat
smazaný uživatel

3,26-3,9. Bukwice si zase honí kládu.

Reagovat
OnlyWHU

V příšerných podmínkách se prosadil dnes asi nejsilnější klub světa. Umělecký dojem nám zachránil dalším skvostným gólem Lanzini. Vsadili jsme na prešovský beton a nakonec měli i trochu kliku. Minule jsme dokázali soupeře zkrotit, dnes nám chybělo víc nadprůměrných výkonů především ofenzivních hráčů. Sotva obrana zpacifikovala ofenzívní sílu soupeře, následovala lehkomyslná nepřesnost uprostřed hřiště. Bowen měl hrát od začátku, Masuaku nestačil. Totéž dnes toporný Johnson. Příště musí hrát Cuf! Doufejme, že Cress bude v pořádku. Teď už musíme zabrat, Brighton ale nebude snadný soupeř. COYI!!!

Reagovat
duloig

Jo, bol to nevydarený mač z našej strany. Tiež som bol prekvapený že Bowen nebol v základe. C O Y I!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele