14. kolo
02.12.2021 21:15 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Cristiano Ronaldo (© AFP)

Rudí ďáblové se zvedají. Výhru nad Arsenalem řídil dvěma zásahy Ronaldo

Skóre utkání otevřel po kontroverzním gólu hostující Smith-Rowe. Krátce před pauzou ale srovnal Fernandes. Po výměně stran se trefil Ronaldo, na jehož zásah odpověděl Ødegaard. Ronaldo ovšem potěšil fanoušky na Old Trafford ještě v 70. minutě z penalty a uzavřel tak gólový účet dnešního zápasu. Arsenal zůstává na 5. pozici, United poskočili na 7. příčku.

Očekávaný duel začal ve svižném tempu a už po chvíli mohl jít Arsenal do brzkého vedení. Po Ødegaardově dobře zahraném rohovém kopu se míč odrazil od jednoho z hráčů a mířil do sítě, ovšem těsně před brankovou čárou jej odkopl pozorný Rashford. V 10. minutě se ke své první střele v zápase dostal Aubameyang, který dostal od Artety důvěru, přestože se mu poslední zápasy příliš nevydařily. Na druhé straně tentokrát nastoupil Cristiano Ronaldo, který proti Chelsea naskočil až jako střídající.

Ve 14. minutě došlo k bizarní situaci, kdy Smith-Rowe skóroval do branky, v níž ležel zraněný gólman De Gea, kterému při rohu nechtěně přišlápl nohu jeho vlastní spoluhráč. Sudí Atkinson však přerušil hru až dlouho poté, co míč přešel brankovou čáru. A podle pravidel tak gól po konzultaci s videem uznal. O tomto momentu se bude nejen v Anglii určitě hodně mluvit....

Hned po rozehrávce se snažil odpovědět Ronaldo, po pěkném průniku ale pálil příliš slabě. United každopádně přidali a centry se snažili překonat dobře zformovanou defenzivu Gunners. Ti očividně schválně nechávali Manchester hrát a číhali na brejky. Ani jednomu z týmů však plán nevycházel a dlouho se hrálo bez šancí. Až v 38. minutě se do příležitosti ze strany řítil Martinelli, ale v dobré pozici selhal.

Naopak přesný byl na druhé straně Bruno Fernandes. Ten stál na konci přesné kombinace domácích, kdy si míč vyměnili Sancho s Fredem a brazilský záložník předložil míč Fernandesovi do skvělé pozice ve vápně, z níž se Portugalec nemýlil. Ve 45. minutě tak srovnal na 1:1.

Hned první minuty druhé půle přinesly gólové šance pro oba týmy. Nejprve Martinelliho hlavičku bravurně zneškodnil De Gea a vzápětí se blýskl i jeho protějšek Ramsdale, který vychytal nájezd Ronalda. Portugalská modla však neustávala v aktivitě a v 52. minutě poslala United do vedení. Chybné postavení Tavarese využil Rasfhord, který následně našel nekrytého Ronalda ve vápně. Ten už jen doklepl míč do prázdné brány - 2:1.

Jenže Kanonýři se ani zdaleka nepoložili a hned o dvě minuty později vyrovnali. Arsenal se dostal do rychlého protiútoku po pravém křídle, odkud poslal Martinelli přesný pas do druhé vlny na Martina Ødegaarda a bývalá hvězdička Realu mířila naprosto přesně na zadní tyč - 2:2.

Obranám se očividně příliš nedařilo a ve vzduchu tak visely další gólové zásahy. A v 70. minutě dostal velkou šanci na druhý zásah Ronaldo. Ten se po hloupém faulu Ødegaarda postavil k penaltě a střelou doprostřed brány překonal Ramsdalea - 3:2.

Manchester vůbec nepřipomínal ten ustrašený tým, který zde před pár týdny schytal debakl od Liverpoolu nebo prohrál s Watfordem. Naopak, z Rudých ďáblů čišela chuť do fotbalu, hráli organizovaně, agresivně a Arsenal měl velké problémy dostat se do nebezpečných pozic. Ani presink United mu příliš nevoněl. Dobře působil pouze Martinelli, který neustále chodil do situace 1 vs 1 a snažil se něco vymyslet. Kanonýři ale hráli příliš staticky a čitelně, což obrana Manchesteru v pohodě vykrývala a domácí si tak zaslouženě dokráčeli pro tři body.

Autor: David Ullrich / O2tv.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
Infernoqt

1:1

Reagovat
PH8

Zlomový zápas této sezony pro oba týmy. Snad 1:3 .

Reagovat
Pharrell

1:3 pro Arsenal bych bral bylo by to krásné ale uvidíme jaká bude realita

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo dá hattrick.

Reagovat
Petr Keš

Když bude na hrotu náš úžasný kapitán bez formy, a saka na marodce...

Obávám se obávám že gól nedáme..

Co už 0:0 taky výsledek..

Reagovat
PH8

Radši hrát bez Saky (s Pepém) a remizovat 0:0 než aby se něco podcenilo. Další zápas je už v pondělí.

Reagovat
Petr Keš

No myslím že je lepší tam pustit Gabiho, bude chtít potvrdit výkon z minulého zápasu (minimálně chtít dát gól)

Reagovat
Ranoth

poslednych 5 vzajomnych zapasov United bez vyhry, snad bude seria pokracovat

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Class 92

Prachy z říše snů, tak koukejte už i na hřišti to dát znát, že si je vůbec zasloužíte.

Fén a Sir na Vás

Reagovat
Blackprince

United win 2:1

Reagovat
Pharrell

0:2/1:2

Reagovat
smazaný uživatel

ArseAnal

Reagovat
Petr Keš

dement

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele