35. kolo
02.05.2022 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Raphael Varane (© AFP)

Red Devils prolomili sérii špatných výsledků. V Divadle snů sežehli rozdílem třídy Brentford

Manchester United v pondělní dohrávce 35. kola anglické Premier League zvládl přehrát Brentford a zvítězil na Old Trafford 3:0. Domácí byli jistější v zakončení a dokázali potrestat chyby soupeře. Cristiano Ronaldo se další proměněnou penaltou přiblížil k druhému místu mezi ligovými střelci. Raphaël Varane si poté připsal premiérovou trefu v dresu United, a Red Devils si tak upevnili své místo zajišťující Evropskou ligu pro příští sezonu.

Manchester United se v poslední době trápil a z útoku na nejlepší čtyřku se spíše stal boj o šesté místo zaručující Evropskou ligu. Rudí ďáblové z posledních pěti utkání získali pouhé čtyři body a již tři zápasy nevyhráli. Naopak Brentford se nacházel ve výborné formě a z předchozích čtyř zápasů získal 10 bodů. Jeho defenziva si však musela dávat pozor na Ronalda, jenž v posledních dnech chytl střeleckou formu.

Úvodní fotbalovou pohodu Včel sice portugalská hvězda nenarušila i přes vyloženou šanci, její krajan Bruno Fernandes byl ale v deváté minutě úspěšný a centr Antonia Elangy dostal skvělým volejem do brány. Celý úvod zápasu byli aktivnější hosté a Christian Eriksen zásoboval zatím neúspěšnou ofenzivu. Jeden z jeho centrů mohl do sítě usměrnit Ivan Toney, nebyl však s to zamířit pod úroveň horní tyče. Ronaldo se v zápase rozhodl přihrávat pouze patičkami a jedna z frajeřinek mohla dokonce posloužit Juanu Matovi jako asistence. Španělský záložník ovšem slabší pravačkou minul.

I do druhé půle vstoupili aktivněji hosté. Hrozby pro Davida de Geu přicházely zejména po standardních situacích, nulovou efektivitu však neměl jinou možnost než potrestat Ronaldo. K zemi ho v pokutovém území poslal Rico Henry, a tak si mohl střelec postavit míč na penaltový puntík a s přehledem poslat Davida Rayu na špatnou stranu. Třetí branku navíc přidal v 72. minutě Varane po rohovém kopu, těsně bráněný využil k překonání hostujícího gólmana odrazu od svých strážců. Včely do závěru daly sice všechno, na snížení to nicméně nestačilo.

Hráči Manchesteru United zvítězili nad Brentfordem, přesto měli už pouhou teoretickou šanci na účast v nejlepší čtyřce. V dalším kole čeká na Red Devils 7. května Brighton. Včely ve stejný den přivítají Southampton.

Autor: Livesport.cz / Antonín Loučka

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ronaldo dá Hatrick posledný domáci zápas :P

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele