20. kolo
30.12.2021 21:15 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Cristiano Ronaldo (© AFP)

Manchester United si spravil chuť výhrou nad Burnley

Manchester United porazil v zápase dvacátého kola Premier League Burnley 3:1. Všechny branky padly už v prvním poločase, za domácí si je připsali Scott McTominay a Cristiano Ronaldo, vlastní gól si vstřelil Ben Mee. Následně snížil na konečných 3:1 Aaron Lennon.

Už ve čtvrté minutě se mohli dostat do vedení hosté. Harry Maguire odkopl balon jen k autové čáře a tam si jej získali zpět hráči Burnley. Po chvíli do vápna odcentroval Dwight McNeil, který našel úplně neobsazeného Chrise Wooda, jehož hlavička však mezi tři tyče nezamířila. O dvě minuty později měli šanci i domácí, když se za obranu dostal Cristiano Ronaldo, jenže míč po odskoku netrefil úplně ideálně a těsně minul horní růžek brány Wayneho Hennesseye.

V osmé minutě už však Man Utd skóre otevřel. Nejprve z pravé strany pálil Mason Greenwood, jenže jeho pokus hosté zablokovali. Poté si na vápně Ronaldo ne úplně ideálně zpracoval míč, čímž však připravil ideální palebnou pozici pro Scotta McTominaye, jehož přízemní rána skončila přesně u tyče. Hennessey se natahoval marně. Zanedlouho navíc přesprintoval půlku hřiště s míčem Luke Shaw, jehož následná dělovka jen těsně minula branku hostí.

Ve 27. minutě přenechal balon na levé straně Shaw pro Jadona Sancha, ten se poté vydal na zajímavé sólo. Prošel do pokutového území, kde zpětnou kličkou obešel Tarkowskiho, jenže rázem proti sobě měl další dva soupeře, a tak vypálil. A měl štěstí, jelikož jeho pokus mírně tečoval Ben Mee a díky němu tak balon zapadl přesně k tyči. Pot ve vápně pálil z dobré pozice Ronaldo, ale prováhal ideální moment a hosté jeho střelu zblokovali na roh.

Jenže pak už to začalo vypadat na debakl, protože United ve 36. minutě přidali třetí gól. Sancho z pravé strany našel na hranici pokutového území Scotta McTominaye, jenž vyslal krásnou ránou, kterou ale dokázal Wayne Hennessey vyrazit. S jeho smůlou však jen do tyče, od níž se balon odrazil na malé vápno přesně na kopačku Cristiana Ronalda, a ten už měl velmi snadný úkol.

O dvě minuty později se však skóre znovu měnilo. Aaron Lennon využil zaváhání v rozehrávce Red Devils a namířil si to rovnou k bráně. Míč si navedl na střelu chytře tak, aby měl De Gea zakrytý výhled přes bránícího Maguirea a poté poslal přesnou střelu ke vzdálenější tyči, pro kterou už se španělský brankář natahoval zbytečně.

V závěru zápasu se mohl do statistik výrazněji zapsat Matěj Vydra, jenže centr za obranu si nedokázal zpracovat. Jinak by šel sám na bránu. Poté, co Ronaldo napálil jen boční síť, se už skóre neměnilo.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele