37. kolo
28.04.2022 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Marcos Alonso (© AFP)

Rudí ďáblové v kotli Old Trafford Chelsea neutavili. Blues brali z neoblíbeného stánku bod

V předehrávaném 37. kole anglické Premier League remizoval Manchester United na domácí půdě s londýnskou Chelsea 1:1. V úvodním dějství lepší hosté se dokázali prosadit až po změně stran zásluhou Marcose Alonsa. Naštěstí pro domácí však v 62. minutě zvládl zareagovat Cristiano Ronaldo, Blues tak museli vzít zavděk alespoň bodem. Nadále přitom platí, že na Old Trafford nedotáhli utkání do vítězného konce od května 2013.

Výsledková i herní mizérie Manchesteru již dlouho nebrala konce. Naposledy padl na půdě Arsenalu, což znamenalo další komplikaci v boji o umístění v první čtyřce. Proti Chelsea však na Old Trafford neprohrál už osm ligových duelů v řadě, v posledních dvou navíc neinkasoval. Ani hosté se zrovna netěšili velké fazoně, jejich výsledky byly jako na houpačce. Z posledních čtyř ligových utkání dvakrát udrželi čisté konto, dvakrát ovšem inkasovali rovnou čtyři góly.

V úvodní půlhodině na hřišti dominovali hosté ze západního Londýna. V několika slibných šancích se objevil Kai Havertz, svá zakončení však buď nezamířil přesně, nebo ztroskotal na dobře postaveném Davidu de Geovi v bráně. Domácí se jen zřídka dostali na půlku soupeře, a když se po 36 minutách hry neujala ani Němcova slibná hlavička z prostoru penaltového puntíku, do kabin se šlo bez branek.

Jako první tak protrhl obranná stavidla až po změně stran Alonso, který se v 60. minutě dostal k míči uvnitř vápna a levačkou ho usměrnil po zemi k pravé tyči. Poměrně překvapivě však United dokázali hned do dvou minut zareagovat, když se v podobné situaci po přihrávce za obranu objevil Ronaldo, ten pro změnu zvolil suverénní zakončení pravou nohou pod břevno. Přisoudit výhru hráčům v modrém mohl zhruba 10 minut před koncem Reece James, jeho utažený pokus levačkou ale skončil pouze na brankové konstrukci.

United tak sice protáhli domácí ligovou neporazitelnost s Londýňany na devět duelů, připsali si však další ztrátu v boji o Ligu mistrů. Další utkání je čeká 2. května, kdy znovu doma vyzvou Brentford. Chelsea se o den dříve představí na hřišti tápajícího Evertonu.

Autor: Livesport.cz / Martin Vilím

Komentáře (7)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
neyto

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Btw Ronaldo 7 ZK a jeste nemel trest?

Reagovat
smazaný uživatel

On nehral proti Liverpoolu skrz syna možno sa mu to tam zmazalo čo ja viem

Reagovat
Kuba94

Očekávám další blamáž.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase zmar Chelsea v koncovce ... vyhra by nam slusela vic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele