31. kolo
02.04.2022 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Fred (© AFP)

Manchester United bez Ronalda remizoval s Leicesterem

Manchester United remizoval v utkání 31. kola Premier League s Leicesterem City 1:1. Hosty poslal do vedení Kelechi Iheanacho, to jim však zásluhou Freda vydrželo jen pouhé tři minuty.

První šanci si vypracovali Red Devils ve 27. minutě. Domácí se díky dobrému presingu dostali k balonu a po přihrávce od Freda se do solidní příležitosti dostal Bruno Fernandes, který si přivezl střeleckou formu z reprezentace. Jeho křižné zakončení z hranice šestnáctky však Kasper Schmeichel dokázal vykopnout.

Osm minut poté si slušnou šanci připravili hosté. Po centru Jamese Maddisona z pravé strany balon spadl mezi obránce United na volného Harveyho Barnese, který jej ze vzduchu pravačkou poslal těsně vedle tyče.

V 63. minutě se hosté dostali do vedení. Po rohovém kopu při tom o balon přišli a dopředu si to namířil Fred. Ten však na půlce o míč přišel a Foxes ihned otočili hru zpět k bráně Red Devils. Z levé strany poté odcentroval James Maddison, který akci táhl. Centr se mu vydařil excelentně, přeletěl Varaneho a na zadní tyči našel Kelechi Iheanacha, jehož hlavičku sice De Gea škrtl konečky prstů, balonu však už v cestě do sítě nezabránil.

Radost Leicesteru však moc dlouho netrvala, protože domácí celek za tři minuty vyrovnal zásluhou Freda, který tak napravil svou ztrátu před gólem soupeře. Schmeichel byl díky dobrému napadání nucen odkopnout a United se dostali ke hře. Fred poté vysunul Bruna Fernandese, který svou ránou k tyči protáhl brankáře Foxes a syna gólmanské legendy United. Ten míč jen vyrazil před sebe, kde byl jako první Fred, který už pohodlně zakončil do téměř prázdné brány.

Hosté si mohli vzít vedení zpět v 71. minutě. Iheanacho postupoval z pravé strany na De Geu a jelikož byl ve velkém úhlu, pokusil se domácího strážce svatyně přelobovat, což se mu nepovedlo, zakončení skončilo nad břevnem. Minutu nato už španělský gólman zasahovat musel, když vytáhl skvělý zákrok proti hlavičce Fofany, který využil dalšího parádního pasu Maddisona.

V 80. minutě se do vedení dostali znovu hosté, ale branka nakonec neplatila díky zásahu videorozhodčího. Maddison totiž po přihrávce od Iheanacha prostřelil De Geu přesně k tyčce, jenže VAR poté odhalil útočný faul Iheanacha na domácího obránce, a tak už se skóre neměnilo.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1 2x Ronaldo, Pogba, Bruno - Vlastný Maguire

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele