11. kolo
06.11.2021 13:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Bernardo Silva (© AFP)

Citizens v derby snadno přehráli Man Utd a odváží si výhru 2:0

Manchester United pokračuje v trápení a Ole Gunnar Solskjaer si nemůže být jistý tím, jak dlouho ještě na lavičce vydrží. "Rudí ďáblové" sice tentokráte nevyfasovali debakl, jenže předvedli bojácný, bezkrevný výkon, který na body stačit rozhodně nemohlo. Utkání bylo vyrovnané v podstatě jen v úvodních pěti minutách, po vlastní brance Baillyho už se ale zdálo, že je na hřišti jen jedno mužstvo. Několika skvělými zákroky sice United ve hře držel De Gea, když jej ale v nastavení první půli prostřelil Bernardo Silva, bylo prakticky po zápase. A jestli fanoušci domácího celku věřili, že se jejich miláčci po přestávce zmátoří a předvedou nějaký památný comeback, tak museli být šeredně zklamání. Red Devils jako kdyby ani nekladli výrazný odpor a bez většího vzrušení doklopýtali k porážce 0:2.

V prvních pěti minutách to vypadalo, že se svěřenci Ole Gunnara Solskjaera svého soka nebojí, předváděli aktivní podívanou a v páté minutě mohl po volném přímém kopu Shawa otevřít skóre zápasu stoper Maguire, jenže hlavičkoval těsně nad. Pak už však kontrolu nad zápasem převzali Guardiolovi svěřenci - nejprve se po centru Walkera objevil v obrovské šanci Gündogan, který však míč ještě vracel na malé vápno před odkrytou svatyni, kde dokázal nebezpečí uhasit Maguire. Odražený míč se však dostal až na levou stranu ke Cancelovi, který do vápna nasměroval nepříliš nebezpečný míč, který si ale stoper Bailly ve skluzu srazil do vlastní sítě.

V následujících minutách hosté obléhali domácí šestnáctku, do žádné vážnější šance se však nedostali. Naopak živo bylo na druhé straně, když si centr Shawa našel Cristiano Ronaldo a prudkým volejem pořádně protáhl Edersona, dorážející Greenwood už si nestihl srovnat nohy a balón se od něj odrazil mimo tři tyče. Po půlhodině hry hosté předvedli parádní kombinaci, po které se Foden dostal za záda domácí obrany a zpětnou přihrávkou našel osamoceného De Bruyneho. Jeho ránu ještě dokázal Shaw zablokovat, k odraženému míči se ale nejrychleji dostal útočník Jesus, jehož pohotovou dorážku senzačním zákrokem zneškodnil De Gea.

Španělský brankář měl plné ruce práce i o pár chvil později, když musel zpod břevna vytáhnout krásnou ránu Cancela. A do třetice předvedl reprezentační brankář Španělska parádní zákrok po třiatřiceti minutách hry, když si Fodenův centr srazil na vlastní branku stoper Maguire a jen reflexivní zákrok De Gey uchránil domácí od pohromy.

Jenže hosté se i tak ještě do poločasu urvali do dvoubrankového vedení. V nastaveném čase první půle přetáhl Cancelo centr až na zadní tyč, kde trestuhodně zaspal bek Shaw a Bernardo Silva dokázal na poslední chvíli míč nasměrovat do branky, kde si jej trochu nemotorným zákrokem De Gea srazil do vlastní sítě. Na startu druhého dějství se nejprve do solidní pozice protlačil Gündogan, jeho centr před branku ovšem nikdo v modrém nedokázal zužitkovat.

Na druhé straně se zase za pokutovým územím uvolnil Greenwood, jeho rána však byla spíše propagačního charakteru. Obecně vzato druhá půle přinesla spíše nudnou podívanou, Citizens totiž vývoj zápasu plně vyhovoval, zatímco domácí nedokázali svého soka vyvést z rytmu a jakkoliv jej zatlačit.

Čtvrthodinky před koncem se ještě v nadějné pozici objevil De Bruyne, ovšem svůj projektil nedokázal vměstnat mezi tři tyče. A když se devět minut před koncem po nadějném brejku netrefil z hranice vápna ani Foden, dospělo utkání k poměrně pohodlné výhře hostí v poměru 2:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hcs M.C.-1,5.

Reagovat
Infernoqt

Vůbec netuším, po předchozích formách to může dopadnout jakkoliv. V současném rozpoložení se na tento zápas nedá vsadit.

Reagovat
MCFC_8

1:3

Reagovat
frederik

3:1

Reagovat
zasranej malíř

0:2

Reagovat
Aldeano

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
fcb+mufc

3-2

Reagovat
waynemarkrooney

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Druhá půle mi připadala jako sabotáž ze strany MU.Není možné aby za normálních okolností hráli tak slabě.A vlastně celý zápas byl z jejich stany velmi slabý.Asi už chtějí sami Oleho poslat do řiti.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele