29. kolo
12.03.2022 18:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Cristiano Ronaldo (© AFP)

Ronaldo hattrickem sestřelil Spurs

Dlouho se o něm nemluvilo, někdy jej trenér Rangnick ani nenasadil do základní sestavy. Teď však Cristiano Ronaldo nasázel v zápase 29. kola Premier League Tottenhamu tři branky a jeho Manchester United tak vyhrál 3:2. Za hosty se z penalty prosadil Harry Kane, vlastní branku si připsal Harry Maguire.

Ronaldo se sice v deváté minutě zlobil, protože jeden z obránců Spurs zřejmě zasáhl jeho střelu rukou, dlouho ho to ale mrzet nemuselo. O tři minuty později totiž převzal přihrávku ve středu hřiště, dvěma doteky se balon připravil a poté z nějakých dvaceti metrů napřáhl k parádní střele, která zapadla k pravé tyči Llorisovy brány.

Šest minut na to se Spurs radovali z vyrovnání, ale ne na dlouho. Son hezky prostrčil mezi obránci na nabíhajícího Bena Daviese, který tvrdou ránou po zemi prostřelil de Geu, ale obránce Tottenhamu byl v metrovém ofsajdu, který nezůstal bez povšimnutí pomezního sudího.

Ve 26. minutě byl znovu původcem šance hostí Son. Ten poslal do pokutového území nadýchaný centr od rohového praporku, balon Spurs prodloužili na zadní tyčku, kde situaci zavíral Dier, jehož tvrdou hlavičku na brankové čáře odvrátil Dalot, čímž zachránil domácí od kapitulace.

Hosté se ale vyrovnání přeci jen dočkali. Kulusevski se prosmýkl přes Sancha do vápna, kde nastřelil ruku Alexe Tellese a hlavní rozhodčí tentokrát s pokutovým kopem neváhal. Penalty se ujal Harry Kane a kopl ji tak nechytatelně, že i když de Gea vystihl směr, neměl nárok zasáhnout.

Vyrovnaný stav vydržel jen tři minuty. Jadon Sancho dostal vzduchem skvělou přihrávku za obranu a navedl míč do pokutového území. Tam jej předložil před bránu Cristianu Ronaldovi, který se v takových situacích moc často nemýlí a prostřelil zasahujícího Huga Llorise.

Po hodině hry se do rychlého brejku dostali Spurs po chybě domácích v rozehrávce. Na konci akce byl Son, který ale z penaltového puntíku trestuhodně selhal, když mířil těsně vedle. V 70. minutě však daroval vyrovnání hostům kapitán United Harry Maguire, který si centr Reguilóna z levé strany ve skluzu srazil do vlastní brány.

Nebyl by to Cristiano Ronaldo, který by soupeři něco nechal zadarmo. Domácí v 82. minutě zahrávali rohový kop a do malého vápna přiletěl přesný centr na portugalského útočníka, který dokázal předskočit svého strážce a hlavou poslal míč přesně do horního růžku. Při nadcházejícím střídání jej celý Old Trafford vyprovodil bouřlivým potleskem.

United se díky výhře vrátili na čtvrtou příčku dva body před Arsenal, který však má čtyři zápasy k dobru. Spurs zůstávají sedmí.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele