10. kolo
30.10.2021 16:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Reece James (© AFP)

Chelsea v druhé půli rozstřílela Newcastle

Chelsea si s přehledem poradila s úpornou defenzivou domácího Newcastlu, když si díky třem brankám v druhé polovině utkání připisuje jednoznačné vítězství 3:0. Svěřenci Thomase Tuchela měli zápas po celých 90 minut pod kontrolou, dlouho se jim však nedařilo na pozornou obranu svého soupeře jakkoliv vyzrát. Důležitý první gól po více než hodině hry nakonec krásnou ranou trefil obránce James, čímž značně uklidnil své spoluhráče. Tentýž hráč přidal třináct minut před koncem pojistku, načež konečnou podobu výsledku dal z pokutového kopu Jorginho.

Hned v první minutě o sobě dal vědět Newcastle, když do pokutového území zběsile vlétl Fraser, jehož nebezpečný centr však nenašel spoluhráče v černobílém dresu. Bohužel pro domácí příznivce to bylo také na dlouhou dobu poslední nebezpečí, které z kopaček domácích fotbalistů hrozilo. Chelsea o sobě dala poprvé vědět po osmi minutách, ránu aktivního Ziyecha z hranice vápna ovšem stopeři domácího celku zablokovali. Po dvaceti minutách pak tento ofenzivní záložník rozvlnil síť, jenže jeho krásná branka nemohla být uznána kvůli postavení mimo hru. Newcastle se ani v dalších minutách nebyl schopen dostat z vlastní poloviny, jeho hráči navíc začali vyrábět mnoho laciných technických chyb. Po jedné takové rozjel rychlý brejk Ziyech, který předal balón Hudsonu-Odoiovi, který otevřel pravou stranu pro nabíhajícího Jamese. Ten krásný centrem našel osamoceného Havertze, který míč ale netrefil dobře, ke štěstí hostujícího celku se ovšem kulatý nesmysl dostal znovu k Ziyechovi, který však v největší šanci první půle trestuhodně selhal.

Hned v prvních minutách druhého dějství bylo patrné, že Chelsea do své hry zařadila více kolmých přihrávek a rychlých postupů směrem k brance Newcastlu. Už po minutě druhého dějství pálil z nebezpečné pozice za vápnem zase Hakim Ziyech, jenže našel jen připravené rukavice brankáře Darlowa. O pár minut později si ofenzivní záložník Chelsea svůj kousek zopakoval a tentokráte s přispěním výrazné teče stopera orazítkoval tyč.

Chelsea se však dlouho ne a ne prosadit, na což zareagoval trenér Tuchel, který ze hry stáhl Kanteho a Ziyecha, které nahradil Loftus-Cheek a Barkley. A prakticky hned po druhém střídání přišel klíčový moment duelu - na levé straně se k průniku odhodlal Hudson-Odoi, od brankové čáry pak do vápna poslal nadýchaný centr, který propadl až na zadní tyč k osamocenému Jamesovi. Ten si míč prvním dotekem připravil na levačku, načež jej druhým poslal nechytatelně do protější šibenice.

Kdekdo by možná čekal, že za nepříznivého stavu Newcastle konečně vystrčí růžky a začne svého soka napadat - opak byl ale pravdou. Straky nehodlaly vylézt ze své defenzivní ulity, kde pomalu, ale jistě čekaly na svou smrt. Třináct minut před koncem tak potáhl míč Havertz, předal jej Barkleymu, který hru otočil na pravou stranu, kde po přiťuknutí Jamese pálil střídající Loftus-Cheek. Stoper Lascelles ovšem dokázal ránu zablokovat, bohužel pro domácí však jen k Jamesovi, který na nic nečekal a ranou z první trefil odkrytou část branky. A aby toho nebylo málo, na zlomené domácí fotbalisty čekal ještě jeden tvrdý direkt - Barkley vyslal perfektním pasem rozeběhnutého Havertze, kterého v pokutovém území sestřelil brankář Darlow. K nařízené penaltě se postavil Jorginho a chladnokrevnou ranou doprostřed branky upravil na konečných 3:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (5)

Přidat komentář
Beros

Reagovat
Tuxedo

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat
NuFc23

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele