30. kolo
20.04.2022 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Miguel Almirón (© AFP)

Souboj „opeřenců“ dopadl lépe pro Straky. První brankou v ročníku rozhodl Almirón

Newcastle ve 30. kole Premier League potvrdil dobrou domácí formu a zvítězil 1:0 nad Orly z Crystal Palace. Střelecky aktivnějším Strakám zařídil výhru ve 32. minutě sváteční střelec Miguel Almirón, jenž krásně vymetl levou šibenici brány soupeře.

Oba celky dělilo v tabulce pouze skóre. Domácí Newcastle, který dosud zažíval skvělou druhou polovinu sezony, se vyšvihl na 14. místo. Ještě o pozici před Magpies bylo Crystal Palace, jež mělo za sebou zklamání po vypadnutí v semifinále FA Cupu s Chelsea. Do karet mu také příliš nehrálo, že Straky táhly sérii pěti domácích výher v řadě. Pokud by se pruhovaným podařilo přidat další tři body, pak by si zajistili nejdelší domácí vítěznou šňůru za posledních 18 let. O motivaci tak měli postaráno.

Almirón mohl svému týmu zajistit snový start již v sedmé minutě. V náběhu dostal precizní přihrávku do malého vápna, míč si ale prvním dotykem nepřipravil ideálně a následným zblokovaným zakončením podtrhl, proč letos v dresu Strak žádné "kanadské" body nesbírá. Tedy pouze do 32. minuty, kdy vstřelil bezesporu jeden z nejhezčích gólů jeho prozatímní kariéry. Z autového vhazování na vlastní půli se sólem dostal až do vápna soupeře, odkud technickým obstřelem vymetl levou šibenici.

Po změně stran hráči Magpies pokračovali v aktivním výkonu a svého soka nepouštěli do ohrožení branky. Patrick Vieira tak na situaci reagoval brzkým stažením jindy klíčových hráčů, kterými jsou Conor Gallagher či Cheikhou Kouyate. Střídání Eagles evidentně nakopla a v 64. minutě měl na kopačce srovnání Wilfried Zaha, uvnitř pokutového území ale zamířil trestuhodně vlevo od tyče. S postupem času přebíralo Crystal Palace otěže zápasu a domácí tým naprosto sevřelo na jeho polovině. Hráči londýnského celku však obranný val nedokázali překonat, a to i díky usilovné fanouškovské podpoře při defenzivní hře Strak.

Newcastle potvrdil výbornou domácí formu a opět zvítězil. Crystal Palace se pokusí napravit neúspěchy z posledních týdnů 25. dubna v dalším ligovém zápase proti Leedsu. Straky o dva dny dříve svedou souboj s Norwichem.

Autor: Livesport.cz / Marek Januška

Komentáře (1)

Přidat komentář
kissak

Bylo by super urvat další tři body protože po Kanárcích přijdou těžké zápasy proti Liverpoolu, MC a Arsenalu.

Většinou to však dopadne, že když zápas sleduju nevyhrajeme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele