35. kolo
30.04.2022 13:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Naby Keïta (© AFP)

Liverpool porazil i rozjetý Newcastle

Newcastle United prohrál domácí zápas 35. kola Premier League s Liverpoolem 0:1. Rozhodl v devatenácté minutě Keïta, Reds budou minimálně do večera první.

První šance zápasu se proměnila v úvodní gól. Domácí sice v devatenácté minutě protestovali kvůli zákroku Milnera, který však sudí jako faul neposoudil. Ve vápně si pak přihrávku převzal Naby Keïta, který si šikovně narazil s Jotou, poté udělal kličku gólmanu Dúbravkovi a mezi obránci poslal míč do sítě.

Domácí se snažili s Liverpoolem hrát vyrovnanou partii, hosté však dokázali hrozit z rychlých protiútoků jako ve 34. minutě. Akci zakončoval na hranici vápna Sadio Mané, ale zamířil pouze do Dúbravky, který si dokázal poradit.

Pět minut poté dokázali domácí vyrovnat, jenže VAR odhalil ofsajd. K výkopu Dúbravky se dostal Joelinton, který poté vyslal za obranu Almiróna. Ten se štěstím obešel Alissona a dostal balon do brány, jenže radost pokazil praporek pomezního sudího.

Parádní zákrok musel ještě před přestávkou vytáhnout Dúbravka. Natáhl se po hlavičce Dioga Joty, která měla padající trajektorii a málem zapadla za domácího brankáře. Po následném rohovém kopu ještě z hranice šestnáctky pálil těsně vedle Milner.

V 63. minutě měl obrovskou šanci na navýšení náskoku Mané. Tomu totiž poslal z pravé strany před malé vápno balon Joe Gomez, který jej parádní vyvezl, senegalský křídelník však z první trestuhodně vystřelil vedle tyčky.

V poslední čtvrthodině měli Magpies hned dvě šance vyrovnat. Nejprve Saint-Maximin za obranou našel Wooda, který však trefil jen Alissona. Branka by však stejně neplatila kvůli Woodově ofsajdovému postavení. Poté znovu Allan Saint-Maximin posunul balona na Bruna Guimarãese, jehož rána však mířila jen doprostřed a Alisson si s ní dokázal poradit i přes nepříjemné skočení balonu těsně před ním.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Shuriken_YNWA

Newcastle je rozjetý, to bude těžký zápas. 1:3 YNWA!

Reagovat
smazaný uživatel

Těžký zápas a napíšeš 1:3?? No za mě 1:1

Reagovat
Shuriken_YNWA

Tak jako fanoušek myslím optimisticky nesmíme inkasovat jako první…

Reagovat
kissak

Magpies v poslední době urvali hodně bodů a vysloužili si tak EPL příslušnost i na příští sezónu, ale na rozjetý Pool to stačit nebude.

Vy jste v jiné dimenzi a měli bychom být realisté. Pokud se hráči Poolu špatně nevyspí a nebo nějakou se nestane něco jiného neočekávaného, pak by to měla být jasná záležitost.

Reagovat
eder

"Jasná záležitost" by mi sice nebyla proti mysli, ale všema deseti beru za vděk jakoukoliv upocenou výhru Reds aspoň o gól...

Reagovat
Pharrell

1:3 LFC

Reagovat
Blackprince

To zavání překvápkem

Reagovat
smazaný uživatel

Jn. 0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele