3. kolo
28.08.2021 16:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

James Ward-Prowse (© AFP)

Newcastle přišel v závěru o výhru

Už to vypadalo, že si Newcastle United připíše ve třetím kole Premier League tři body. Southampton však dokázal v šesté nastavené minutě srovnat na 2:2. Domácí poslal do vedení Wilson, srovnat dokázal Elyounoussi. V 90. minutě navýšil ve prospěch Magpies Saint-Maximin, poté ale srovnal definitivně krok z penalty Ward-Prowse.

Obrovskou šanci měl ve 23. minutě Djenepo. Livramento mu předložil míč jako na podnose do prázdné brány. Záložník Southamptonu o parník přestřelil. Po chvíli měl ten samý hráč další gólovou příležitost. Už střílel téměř do odkryté brány. Na poslední chvíli mu pod nohy výborným obranným zákrokem skočil Schär a zabránil tak už téměř jistému gólu.

Allan Saint Maximin se půl hodině hry prokličkoval obranou hostí jako nůž máslem a zastavil ho až nedovolený zákrok. Z přímého kopu si však domácí nic nevytvořili.

Nejdříve to ve 38. minutě z přímého kopu za hranicí vápna zkoušel Ward-Prowse na bránu Woodmana. Ten zasáhl a vyrazil míč do skrumáže, ze které přišla další rána. Tu tentokrát zblokoval Fernández.

Za chvíli už však opět vyhlašovali pohotovost na druhé straně. A opět duo Saint-Maximin a Callum Wilson. Ve dvou si útočníci Newcastlu poradili hned s pěticí obránců a druhý jmenovaný se opřel do balónu. Mířil kousek nad břevno.

V poslední minutě první půle ještě musel předvést své umění McCarthy. Na roh si naběhl na přední tyč Callum Wilson, opřel se do balónu a mířil přesně k tyči. Ve většině případech nechytatelnou střelu lapil anglický gólman jako by to byla povinnost.

První branku však v St. James Parku viděli až v 55. minutě. Jacob Murphy dostal krásný pas za obranu, nezazmatkoval a míč předložil ještě lépe postavenému Callumu Wilsonovi, který se v těchto situacích nemýlí.

Vyrovnáno bylo v 74. minutě. Nathan Redmond se krásně uvolnil na levé straně a nacentroval míč do vápna. Na jeho pobídku si sběhl nikým nehlídaný Mohamed Elyounoussi a uklidil balón do sítě.

Už to pomalu začínalo vypadat, že se oba celky rozejdou po remíze 1:1. Poté se však začali dít věci. Newcastle se v 90. minutě z ničeho nic dostal do protiútoku. Nejdříve se ke střele dostal Joelington, poté Almirón. Ani jeden neuspěl. Míč se ale ještě odrazil k volnému Allanu Saint-Maximinovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě.

V 94. minutě však byl Armstrong zastaven ve vápně Lascellesem a hlavní sudí po domluvě s VARem odpískal pro hosty pokutový kop. Toho se ujal James Ward-Prowse a balon napálil nechytatelně k levé tyči.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Devil

3:1

Reagovat
Moje maličkost

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele