19. kolo
26.12.2021 16:00 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Bukayo Saka (© AFP)

Kanonýři rozstříleli chybující Kanárky a stále sní o Lize mistrů

Fotbalisté Arsenalu nedali svému soupeři šanci a zaslouženě zvítězili nad Norwichem 5:0. Po úvodní trefě Saky se v prvním poločase ještě prosadil obránce Kierran Tierney. Po přestávce skóroval opět Bukayo Saka a z penalty kapitán Alexandr Lacazette. Gólový účet zápasu uzavřel Smith-Rowe.

Hostující Kanonýři, jasný favorit před dnešním utkáním, vlétli do zápasu ve velkém stylu a po menším náporu už v šesté minutě udeřili. Po zisku míče rychle a přesně zakombinovali Tierney, Lacazette a Martinelli. Brazilský křídelník poté přesunul míč na střed na Ödegaarda, který včas přihrál doprava na Bukaya Saku. Anglický reprezentant si rychlou zasekávačkou udělal prostor na střelu a umístěnou ranou na zadní tyč překonal gólmana Gunna. Ten se po míči natahoval, jak mohl, ale na Sakův projektil nedosáhl.

Hra se pak převážně odehrávala především na kopačkách fotbalistů Arsenalu, kteří se snažili po křídlech překonat podruhé sešikovanou obranu domácích. Dlouho se to však nedařilo i díky kvalitnímu vytlačování Kanárků. Až ve 27. minutě se po dobrém centru aktivního Saky dostal do příležitosti Alexandre Lacazette, ale jeho koníček mířil dost mimo. Poté se začalo dění na hřišti postupně vyrovnávat, ale bez větších příležitostí.

Po ostrém zákroku na Martinelliho ve 38. minutě se na hřišti začalo pořádně jiskřit a sudí musel v rychlém sledu chladit hlavy hned několika žlutými kartami. Ve 43. minutě Norwich lehkomyslně ztratil míč a stejně jako v 6. minutě přišel okamžitý trest. Martinelli oslovil Ödegaarda, který si všiml velkého okna na levé straně, kam si nabíhal Tierney a vyslal skotského beka do samostatného úniku, který Kierran Tierney zakončil nekompromisní střelou k zadní tyči, od níž se balón odrazil do sítě. Gunners tak šli do kabin s dvoubrankovým polštářem, domácí naopak museli pořádně přidat.

Do druhého poločasu ale nastoupili ve velmi podobném stylu, jako tomu bylo v první půli a Aaron Ramsdale tak mohl i nadále zůstat zcela v klidu. Domácí se ale přeci jen dostávali více k míči a některé jejich výpady už vypadaly vcelku nebezpečně. Jenže Arsenal byl dnes ohromně efektivní a v 67. minutě přidal svůj druhý zásah v zápase Bukayo Saka. Ten se po přihrávce od Lacazetta proháčkovával po pravé straně do vápna, až se dostal do výborné pozice a nekompromisní ranou překonal bezmocného Gunna.

V 75. minutě se po velké hrubce Kanonýrů ocitl ve velké příležitosti Teemu Pukki, ale svou šanci doslova zadrbal. Pohodovému závěru utkání z pohledu hostů ještě napomohla penalta pro Arsenal, která přišla po nemotorném zákroku jednoho z obránců na Alexandra Lacazetta. Exekuce se ujal sám faulovaný francouzský útočník a zkušeně poslal gólmana na druhou stranu. Gunners nakonec dotáhli i potupného bůra, když se v první minutě nastavení po přihrávce Pepého napříč vápnem trefil do prázdné branky střídající Emile Smith-Rowe. Jeho gól ještě po delším zkoumání potvrdil VAR, který prověřoval potenciální postavení mimo hru. Smith-Rowe si ale svou pozici dokonale pohlídal.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele