34. kolo
23.04.2022 16:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Bruno Guimarães (© AFP)

Norwich se přiblížil sestupu, s Newcastlem prohrál o tři branky

Norwich City nezvládl duel s Newcastlem a raketovou rychlostí tak míří vstříc sestupu do League Championship. Naopak Newcastle zaznamenává další vítězství a potvrzuje tak pověst celku, který od přelomu roku patří k těm nejlepším v celé Premier League. "Straky" díky sobotnímu vítězství poskočily dokonce na devátou příčku tabulky, Norwich zůstává přikován k samotnému dnu.

Na Carrow Road se hrál od prvních minut ofenzivní fotbal a na šance diváci nemuseli dlouho čekat. Do první velké příležitosti se po deseti minutách dostal Murphy, který dostal krásný pas za obranu od záložníka Guimarãese, jenže v zakončení si nepočínal přesně a svou střelou těsně minul zadní tyč. Norwich odpověděl podobnou kombinací, při které. Kdy McLean našel dlouhým pasem rozeběhnutého Dowella, jenže ten branku pro změnu přestřelil.

O chvíli později zabalil míč na vlastním vápně Rashica, proběhl s ním až na polovinu Newcastle, kde jej do samostatného úniku předložil Pukkimu. Ten ale nezakončil z prvního doteku, načež se dostal až moc blízko brankáři Dúbravkovi, kterého ale ještě dokázal obejít a následně naservírovat míč před odkrytou svatyni dobíhajícímu Dowellovi, který ale branku přestřelil.

A Norwich za tuhle svou lehkovážnost brzy zaplatil. Přetažený centr do vápna totiž propadl až na zadní tyč k Joelintonovi, který si prvním dotykem balón připravil a druhým vyslal nechytatelnou pumelici, která se ještě otřela za břevno a zapadla do branky Tima Krula. O pár minut později si tento hráč připsal druhý přesný zásah, když se za obranu domácích dostal Murphy, jeho zakončení ještě dokázal vracející se zadák zblokovat, jenže míč se odrazil přesně k Joelintonovi, který zblízka neměl problém jej dopravit do sítě.

A když na startu druhého dějství vyrobil obrovskou hrubku Krul, který při rozehrávce nesmyslně nalil záložníkovi Guimarãesovi, bylo v podstatě po zápase. Záložník Newcastlu se neukvapil, naznačil prudkou střelu, domácího brankáře přehodil a upravil tak na konečných 3:0 pro Newcastle.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele