36. kolo
08.05.2022 15:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Saïd Benrahma (© AFP)

West Ham vyprášil poslední Norwich

West Ham nastoupil proti Norwichi v zápase 36. kola Premier League v roli jasného favorita, kterou potvrdil a vyhrál 4:0. Dvakrát se prosadil Said Benrahma, po jedné trefě přidali Michail Antonio a Manuel Lanzini z penalty.

Hosté se ujali vedení v už v jedenácté minutě. Jarrod Bowen prudkou přihrávkou našel na levé straně Saida Benrahmu, který balon šikovně zpracoval a zpoza domácího obránce vypálil. Míč se mírně odrazil, což zmátlo gólmana Krula, a ačkoliv si na balon sáhl, dokutálel se do sítě.

Uběhla první půlhodina a kladiváři přidali druhou branku. Balon několikrát procestaoval pokutovým územím kanárků, až si Grant Hanley nešťastně srazil průnikovou přihrávku před bránu. Tim Krul už si totiž pro míč šel, a tak se Michail Antonio objevil před úplně prázdnou bránou, do které skóroval.

Norwich už se zřejmě viděl v šatně, když ve třetí nastavené minutě inkasoval znovu. Jarrod Bowen dostal balon na pravém křídle a poslal do pokutového území výborný centr. Tam si do prostoru penaltového puntíku naběhl Said Benrahma, který vyslal nekompromisní dělovku pod horní tyčku, na kterou neměl Krul absolutně šanci reagovat.

Domácí se gólu dočkali ve 47. minutě, ale radovali se zbytečně. Balon propadl Fabianskimu mezi rukama, čehož využil Sam Byram a napálil jej do sítě. Hlavní sudí však ještě celou situaci řešil s videorozhodčím, který nakonec odhalil, že si Byram při zpracování pomohl rukou a až poté vystřelil.

Po necelých dvaceti minutách uškodila hra ruku Norwichi znovu. Jacob Serensen totiž zahrál horní končetinou ve vlastní pokutovém území, což posléze odhalil VAR a West Ham získal pokutový kop. Rozehrávky se ujal Manuel Lanzini, který zakončil tvrdou ranou do pravého spodního růžku, kam Krul neměl šanci dosáhnout.

V 70. minutě mohl West Ham dovršit "bůra". Aaron Cresswell poslal skvělý pas za obranu, kam si naběhl Pablo Fornals, který poté napálil tyčku. V poslední minutě mohl čestnou branku kanárků vstřelit Teemu Pukki, který však v úniku nepřekonal Fabianskiho.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

Dlouho nepamatuju, abychom sehráli zápas, v němž jde jen o to, kolik nastřílíme gólů. Náplast na ty dramata!!! Nám vycházelo vše, soupeři nic. Byl to takovej fotbalovej slowfox. Výhra nad lehce odevzdaným soupeřem byla docela snadná, o to víc důležitá. Zbývá jen otázka, jak na tom budou Benrahma, Antonio i Dawson. Suk tentokrát nehrál a přemýšlím, jestli to náhodou nebylo dobře. K úplnýmu klidu ještě musíme ideálně uhrát tři body z těžkých zápasů s MC a v Brightonu. Mohl by ale stačit i bod. COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele