33. kolo
16.04.2022 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Mikel Arteta má o čem přemýšlet (© AFP)

Southampton překvapivě zdolal Arsenal

Velkou šanci prováhali fotbalisté Arsenalu. Ti nedokázali využít prohry rivala Tottenhamu a na jihu Anglie zaznamenali další prohru, tentokráte se Southamptonem v poměru 1:0. Arsenal sice byl prakticky po celý zápas tím aktivnějším celkem a vypracoval si i více šancí, jenže díky gólu Bednareka se nakonec do Londýna vrací s prázdnou.

První velkou šanci měl na svědomí Armando Broja, který se z levé strany proháčkoval až před branku Arsenalu, jeho přízemní centr ale nikdo z jeho spoluhráčů do branky uklidit nedokázal. Na druhé straně pálil po hezké zasekávačce nebezpečně Martinelli, Forster však byl připraven. Největší šanci první půle měl na kopačce Saka, ten se po rychlém brejku a přihrávce Martinelliho ocitl před odkrytou svatyní a povedlo se mu i zakončení, jenže brankář Forster vytáhl senzační zákrok a balón vytěsnil na rohový kop. Na konci první půle však poněkud překvapivě udeřili domácí. Po rohovém kopu totiž míč vrátil do ohně Elyounoussi a stoper Bednarek se zblízka trefil pod břevno.

Arsenal v druhé půli svého soka přišpendlil na vlastní polovině, jenže se mu dlouho nedařilo vypracovat si nějakou vyloženou příležitost. Po centru CEdrica zakončoval chytře patičkou Nketiah, branku ale netrefil. Po centru Xhaky a zákroku Forstera zase pálil Martinelli, míč ale nasměroval jen vysoko do ochozů. Po hodině hry se pak neujala ani prudká, leč nepřesná střela Odegaarda. Jen o minutu později si hezky navedl míč na střed pole Saka, jeho technický obstřel se ale mezi tři tyče taktéž nevešel.

Dvacet minut před koncem si na další centr Xhaky naběhl střídající Pepe a jeho krkolomné zakončení jen těsně minulo pravou tyč Forsterovy svatyně. Arsenal se v tuto chvíli nacházel v obrovské tlaku a ve velké tutovce se ocitl Smith-Rowe, ke kterému propadl míč na hranici penaltového puntíku, jeho pohotové zakončení ale senzačně vytáhl brankář Forster. Další příležitost měl po hezkém pasu Odegaarda Saka, jenže i jeho prudkou ránu domácí brankář vytěsnil.

A když se na konci neujala ani prudká rána Xhaky, dospělo utkání k překvapivé výhře Southamptonu v poměru 1:0.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (10)

Přidat komentář
SOTON

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Muza

Ostuda, trapas a další totální selhání. Poslední tři zápasy bilance: 0 bodů, 1 vstreleny gól a skóre 1:6. Prohry s týmy se kterými by se mělo bodovat na plno. To už nemůže být horší. Arteta provedl cistku v týmu, ale nikdo nepřišel. Není konkurence v týmu a nejsou možnosti pro alternativy. Totální selhání manažera a celého vedení, a to dlouhodobě. Arsenal potřebuje zkušeného manažera, který umí zareagovat na vývoj zápasu a umí taky pracovat s mladými hráči. Arsenal hraje pořád ten samý nudný, pomalý, utahany styl od 1 do poslední minuty. Otřes, nedá se na to ani koukat a ani nejsou výsledky. Budou rádi když skončí do 10 místa. Evropský poháry ani náhodou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Stojí to za vylizprdel poslední zápasy v LM nemame bohužel co delat

Reagovat
smazaný uživatel

Musím uznat že se tady ožívají hlavně "věrní" fans, před měsícem jste byli strašně pyšní fanoušci když se vyhrávalo ale teď budete psát hovna a hej ty když se posere pár zápasů, probudíte se už kurva? PL přináší každej víkend překvapení a zvraty v zápasech a i v tabulce. Když jste tak věrní fans tak svůj tým podpořte a přestaňte jebat kokoti nebo si běžte fandit Slavii jako každej druhej teď když se jim daří díky čínským prachům

Reagovat
Muza

Fandím Arsenalu spoustu let. Nevím kolik let ti je, ale dle tvého "vyzrálého " vylevu asi od dob co jsi si cucal palec v kočárku. Za prvé když tvůj oblíbený tým vyhrává není celkem na co si stěžovat, možna na kvalitu hry a s tím co předvádí Arsenal pod Artetou a ještě několik let zpátky, je herní utrpení a opravdu se na to nedá koukat. To kritizuji řadu let. Přesto se jako fans Arsenalu dívám, ač mne bolí oči.

Co se týče proher, tak samozřejmě prohrát může každý s každým. V tom je PL hodně vyrovnaná a může se stát všechno. Jenže když tvůj oblíbený tým, který hraje o LM A prohraje tři zápasy v řadě s týmy z dolní poloviny tabulky navíc některý z nich jsou namoceny v sestupovym pásmu, celkové skóre 1:6 a to co předvádí Arsenal na hřišti, tak člověk prostě musí být nasranej. Je rozdíl prohrát a prohrát. Takže svoje urážky do kokotu si nech pro svý kámoše ze Sparty nebo komu to fandis.

Reagovat
miguel bain

Podle dětí se přece pozná fanoušek tak, že se ozývá jenom když se daří.... Jinak se s tebou nedá než souhlasit. Pod Wengerem jsem říkal, že mi nebude vadit několik let klidně v sestupovém pásmu, hlavně když se s klubem zase začne něco dít a za tím si pořád stojím. U Artety šla vidět snaha, hledání sestavy, hledání systému, hledání toho co Arsenal zvedne. Do určité míry se mu to dařilo, ale bohužel si sám hloupě zavřel dveře nějakého progresu, když si utnul možnosti v šířce a rozmanitosti kádru. V PL je spoustu let a jestli čekal, že dohraje sezónu bez zranění a bez výpadků formy tak se za ty roky možná nenaučil to, co bych čekal. Každopádně bych mu ještě jeden přestupak k dispozici dal a uvidí se. A i když kritizuju Odegaarda za to, že jeho přínos je takřka nulový, i když kritizuju Whitea za to, že fotbalu evidentně neobětuje tolik, kolik může. I když se mi nelíbilo, že spousta kluků v čele s Martinellim nedostávalo šanci. Tak už více než dvacet let hrdě fandím. Hrdě v práci piju z hrnečku Arsenal zatímco jiní si už změnili tapety na mobilech z Barcelony na City. Hrdě nosím a budu nosit batoh se znakem Arsenalu, jen ať každý vidí, že fandím tomu průměrnému klubu co nevyhrává trofeje. A dokud bude na světě ten klub a nebo já, tak se nic nezmění. A nezmění se nic ani na moji kritice, protože když někoho nebo něco miluješ chceš pro něj to nejlepší a chceš vidět, že se má nejlíp jak může a ničím si to nekazí. Takže "domek" a jiní věrní jednosezonni fanoušci, držte už huby.

Reagovat
Muza

Naprosto souhlas. Já si myslím že největší problém je ve struktuře a vedení Arsenalu. Není jasná struktura klubu, resp. odpovědnost za přestupy a ty co rozhodují o nákupech často sledují jensvoje zájmy, jinak si nedovedu vysvětlit nákup Whita, teda za kolik byl koupený a vlastně proč. Jeho výkony jsou příšerný. Podle mně asi nejhorší hráč a hodně mu konkuruje Cedric. Co se týče Odegaarda, tak je to asi složitější. Nemá moc s kym hrat. A je fakt že jeho výkony hlavně nejsou stabilní. Partey je za očekáváním, Xhaka to je těžký podprůměr a hlavně nemáme hrot. Lacazete je těžce z formy. Takový pozitivum vidím Martinelliho. On a Saka jsou asi jediný co něco umí a dokážou být nebezpečný. Jinak ten zbytek vidím tak na nějaký průměr klub. Ne Arsenal. Samozřejmě je to těžký, ale stavět to jen na mladých nebo prestarlych je špatně. No a když čtu webu o koho má Arsenal zájem tak jdu do kolen a ptám se jestli se tv Arsenalu všichni nezblaznili. Opravdu nerozumím jejich prestupove politice.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele