37. kolo
17.05.2022 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Liverpoolu (© AFP)

Reds ztrátu nedopustili, o titul se bude bojovat do poslední chvíle

Liverpool zvládl dohrávku 37. kola Premier League a na půdě Southamptonu vyhrál 2:1. Domácí při tom vedli zásluhou Nathana Radmonda, skóre však poté otočili Takumi Minamino a Joël Matip. O titulu se tedy rozhodne v posledním kole.

Překvapivě bylo na začátku zápasu více rušno před bránou Liverpoolu. V deváté minutě si to tam namířil Armando Broja, který obránce zmátl naznačením přihrávky doprava, místo toho si míč píchl před sebe. Jenže se dostal do poměrně velkého úhlu a zkusil poslat zpětnou přihrávku před bránu, kterou však špičkou kopačky vychýlil Alisson.

Domácí to však nemuselo dlouho mrzet, protože ve třinácté minutě se ujali vedení. Vojnovič nekompromisně obral o míč Jotu a přes Tellu balon doputoval na levé křídlo k Redmondovi. Ten si jej navedl na střed hřiště kolem dvou obránců a vyslal parádní ránu, která zapadla přes Alissona k zadní tyči.

Vedení vydrželo Southamptonu do 27. minuty. Z pravé strany poslal do pokutového území centr Gomez, balon si jedním dotekem zpracoval Diogo Jota a druhým jej posunul rozběhnutému Minaminovi, který z rohu malého vápna zamířil přesně k bližší tyčce McCarthyho brány.

Za dvě minuty mohli hosté dokonat obrat. Roberto Firmino sice nenašel prostor, kudy by zakončil, z druhé vlny se nakonec přeci jen k zakončení dostal James Milner a Alex McCarthy musel vytáhnout těžký zákrok, aby podruhé nekapituloval.

Chvilku po přestávce prostrčil zleva Konstantinos Tsimikas míč na Dioga Jotu, který byl sice tísněn obranou domácí, přesto se mu ale podařilo vystřelit. Jeho křížný pokus minul tyčku branky Saints o několik centimetrů, od manažera Kloppa si však stejně vysloužil potlesk. V 56. minutě si na kolmici od Firmina naběhl na pravé straně Elliott, jehož zakončení z rohu malého vápna jen těsně zamířilo do boční sítě a v obličeji Kloppa se znovu objevilo zklamání.

Reds se nakonec přeci jen vedoucího gólu dočkali. Centr od rohového praporku prodloužil v pokutovém územím Tsimikas, balon doputoval k Matipovi, který sice hlavičkoval v předklonu, ale přesto se mu podařilo míč nasměrovat do horního růžku, kam se McCarthy natáhnout nedokázal. Domácí se v závěru ještě do ofenzivy dostali, ale Liverpool svého soupeře do žádné větší šance nepustil a výhru si zkušeně pohlídal.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

,, Žlutá ponorka'' podpořila naději na titul. Aston Villa se stala pánem nad Liverpoolem. Manchester je pro ni tvrdý oříšek. Zázraky se dějí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele