33. kolo
16.04.2022 13:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Leandro Trossard (© AFP)

Brighton překvapivě vyloupil stánek Tottenhamu

Tottenham doma překvapivě podlehl hostujícímu Brightonu díky brance Trossarda ze samého závěru utkání a dal tak příležitost Arsenalu, aby se na něj v případě vítězství na hřišti Southamptonu bodově dotáhl. Spurs předvedli bezkrevný, nudný výkon, kdy se jim prakticky za celých devadesát minut nepodařilo vypracovat vyloženou brankovou příležitost. Hostující celek sice také aktivitou zrovna nehýřil, ke konci druhého dějství byl ale tím lepším celkem, a tak jejich vítězný gól nakonec ani nepředstavoval takové překvapení.

V úvodu utkání se k dalekonosné ráně dostal Kane, úspěšný ale nebyl, načež pak se pěkně dlouho nic nedělo. Až v polovině prvního poločasu se po standardní situaci dostal k nebezpečnému zakončení Mwepu, jeho projektil ale obrana domácích zblokovala na roh. Po rohovém kopu pálil Mac Allister, ani jeho rána však k brankáři Llorisovi nedoletěla. Po rohovém kopu pak ještě nebezpečně hlavičkoval Veltman, to bylo ale z první půle vše.

Ve druhém dějství se ve velké šanci ocitl Bentancour, jenže ten na penaltě prováhal vhodný okamžik pro zakončení a jeho rána tak nakonec byla hostující obranou zblokována. Na druhé straně se zase po rychlém brejku dostal do zakončení Welbeck, pálil ale o dobrých pár metrů vedle. Tottenham se ale stále nemohl dostat do tempa a žádné velké šance si nevytvářel, naopak rušněji bylo na druhé straně. Dalekonosná rána Trossarda si ale cestu mezi tři tyče nenašla, přesný nebyl ani po rohovém kopu hlavičkující Dunk. Rána Lampteyho už sice mířila na branku, jenže ta pro změnu postrádala razanci.

Brighton se ale branky a s tím spojené překvapivé výhry nakonec přece jen dočkal. Dvě minuty před koncem totiž ve vápně v souboji přišel o míč Romero, do pokutového území vtrhl Trossard, zasekávačkou se zbavil Diera a ranou na zadní tyč poslal hosty do vedení. Srovnat ještě mohl střídající Bergwijn, který se z ničeho nic ocitl za hostující obranou, hrubě však nezvládl zakončení, a tak si všechny tři body odvezli svěřenci Grahama Pottera.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Brighton snad nevyhraje 2. zápas v řadě vypsaný jako outsider. 0 mě nevadí.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečné.

Reagovat
OnlyWHU

Hooooši děkujeeeeem!

Reagovat
Leon7

Nám už to může být jedno 6 bodů ztrátu nedoženeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Muže mě někdo vysvětlit , jak je možné, že Tottenham vyhrál ve 28. kole za kurz 1,76- 5:0. Ve 30. za 1,73-3:1. Ve 31. za 1,56-5:1. V 33. kole kurz 1,52-NEJNIŽŠÍ a oni si rupnou. Znovu se ptám. Kdo a odkud centrálně řídí tento zkurwený, zavšivený bordel?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele