24. kolo
09.02.2022 20:45 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

James Ward-Prowse (© AFP)

Spurs doma překvapivě nestačili na Southampton

Tottenham prohrál domácí duel 24. kola Premier League se Southamptonem 2:3. Skóre otevřel vlastní brankou Bednarek, druhý gól domácích přidal Son. O tři body se postarali Broja, Elyounoussi a Adams.

Hosté měli hned ve čtvrté minutě obrovskou šanci. Elyounoussi z levé strany poslal parádní pas do prostoru malého vápna, kam si naběhl Che Adams, který z první nepropálil z absolutní blízkosti Llorise.

V šestnácté minutě se veliká příležitost zrodila na druhé straně hřiště. Hosté měli otevřenou obranu, Son poslal balon doprava na Kanea, který po pár krocích poslal přízemní centr do pokutového území, kam si nabíhal nikým nehlídaný Reguilón. Ten však dopadl stejně jako Adams na druhé straně, nechal vyniknout gólmana Forstera.

V osmnácté minutě už domácí Spurs šli do vedení. Na přihrávku Lucase si naběhl Hojbjerg, který balon poslal do pokutového území. Tam společně bojovali Son a Bednarek, načež si hostující obránce nešťastně srazil míč do vlastní brány.

Saints však nemuseli moc dlouho smutnit, protože už ve 23. minutě vyrovnali. Tottenham byl před vlastní brankou velmi nedůrazný a na několik pokusů jeho obránci nedokázali dostat balon pryč od Llorise. Nakonec z levé strany poslal pas do vápna Perraud a našel Armanda Broju, který z první poslal míč do sítě.

Hosté byli v dalším průběhu prvního poločasu lepším celkem, tutovku zahodil Broja, který mířil těsně vedle. Ve 43. minutě nejprve Salisu hlavičkoval do odkryté brány, ale trefil jen Daviese, poté Perraud zpoza vápna vyslal dělovku do břevna.

Přesto však nakonec v 70. minutě šli znovu do vedení domácí. Kane vyslal po pravém křídle rychlého Lucase, jenž pak servíroval do pokutového území milimetrový centr, který zužitkoval ke skórování Son Heung-min.

V 79. minutě bylo opět vyrovnáno. Hosté hráli po pravé straně, odkud nakonec poslal před branku nadýchaný pas James Ward-Prowse. Saints sice byli proti přesile, ale nakonec se mezi obránci dokázal uvolnit Mohamed Elyounoussi, který hlavou překonal Huga Llorise.

Obrat dokonali o tři minuty později. Důležitou roli měl opět James Ward-Prowse, který znovu centroval do pokutového území. Domácí jako by se nepoučili a tentokrát nechali volného Che Adamse, který hlavou balón usměrnil k tyči.

Domácí se v 93. minutě radovali z vyrovnání, ale nakonec zbytečně. Steven Bergwijn se totiž v momentě přihrávky nacházel v ofsajdovém postavení, což objevil až VAR, a domácí tak zůstali bez bodů.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Davinson, Dier, Davies - Doherty, Hojbjerg, Bentancur, Sessegnong - Lucas, Son - Kane

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele