30. kolo
20.03.2022 17:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Son Heung-min a spoluhráči (© AFP)

Tottenham díky dvěma trefám Sona přehrál West Ham

Tottenham zvládl důležitý souboj s městským rivalem a po vlastním gólu Kurta Zoumy a dvěma přesným trefám Sona si připisuje kýžené tři body za porážku West Hamu. Antonio Conte tak stále živí naději na stíhací jízdu za umístěním v první čtyřce, naopak Kladiváři pokračují v neslaných, nemastných ligových výkonech z posledních týdnů a s bojem o evropské poháry to budou mít ještě pořádně těžké.

Pro West Ham se utkání na půdě Tottenhamu nevyvíjelo dobře už od prvních minut. Už po devíti minutách hry totiž zbytečně přišel o míč Masuaku, do pokutového území vtrhl Kane, který přízemní přihrávkou našel Sona, jehož zakončení si nešťastně do vlastní sítě srazil stoper Zouma. Vyrovnat mohl hned o minutu později Antonio, který využil hrubice v rozehrávce domácích zadáků, jeho prudká rána z úhlu ale minula vzdálenější tyč. První čtvrthodinka nabízel vskutku vynikající podívanou a na další loženku diváci čekali jen dalších 90 sekund. To potáhl rychlý protiútok Kulusevski, na vápně si vyměnil míč s Kanem a přízemní přihrávkou oslovil Sona, jehož ránaa v pádu orazítkovala tyč! Korejský reprezentant se ale po 24 minutách hry přece jen dočkal přesného zásahu, když si naběhl na kolmici Kanea a prudkou ranou prostřelil Fabianskiho. West Hamu se ale ještě do poločasu podařilo snížit, na rohový kop totiž nejvýše vystoupal Dawson, který prodloužil míč na zadní tyč, kde si jej našel nabíhající Benrahma a ten prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Po deseti minutách hry mohl stav utkání srovnat Antonio, po Cresswelově centru na něj zívala odkrytá svatyně, kanonýr hostí ale neutáhl nárt a branku vysoko přestřelil. Další šanci na vyrovnání měl Yarmolenko, ten ale z velkého úhlu minul. Dvacet minut před koncem se po rychlém kontru hezky uvolnil Kulusevski, nezvládl ale zakončení, když pálil vysoko nad. Definitivní klid na kopačky Tottenhamu mohl přinést obránce Reguilon, ten ale nezvládl samostatný únik a nakonec pálil jen slabě do připravených rukavic Fabianskiho. Tottenham nakonec o své body nepřišel a dvě minuty před koncem přidal pojistku, když dlouhý nákop Llorise hlavou prodloužil Kane a aktivní Son si pak hravě poradil s nájezdem na brankáře Fabianskiho.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

Prohru s AB-NORMÁLNĚ nesympatickým soupeřem zařídil škodolibý korejský fotograf. Měli jsme pár šancí na dobrý výsledek, ale fatální po chybě stoperů už chyběly síly. S minimálně obměněnou sestavou po vyždímání se Sevillou odevzdala většina hráči maximum. Zbylý los není nejlehčí, takže na Evropu v příštím roce můžeme asi zapomenout. Vzpamatuje se v dalším přestupním termínu vedení klubu? COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele