30. kolo
11.05.2022 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Frank Lampard (© AFP)

Nuda ve Watfordu: Jistě sestupující domácí výhru zachraňujícímu se Evertonu nepřenechali

Na poslední dvě vítězství nad Chelsea a na půdě Leicesteru nenavázal Everton úplně ideálně. Mohl podniknout opravdu důležitý krok k záchraně proti již sestupujícímu Watfordu, a i když ve druhém poločase vykázal jakési ofenzivní zlepšení, žádný gól nakonec nezaznamenal. Nepříliš pohledný mač, co se počtů vytvořených možností týče, tak logicky skončil nerozhodně.

Evertonu se do jakési první pološance podařilo propracovat zhruba po čtvrthodině hry, avšak Richarlison se neocitl v úplně nejlepším postavení, a tak jeho pokus byl vyblokován bránícím Kabaselem pouze do zámezí. V 18. minutě pak dopadl na druhé straně v podstatě s podobným výsledkem watfordský útočník Kalu, který z nelehké pozice mířil jen nad soupeřovo břevno.

Po půlhodině hry se hosté pokoušeli změnit bezbrankový stav zásluhou Gordona, jenž se ve vápně odhodlal k nesnadnému zakončení z voleje, to mu ovšem vůbec nevyšlo a nasměroval míč pouze na tribunu za bránou. Příliš v podstatě není potřeba mluvit ani o střele Goslinga ze 43. minuty, která neměla s přesností nic společného, a The Toffees tak vážně strašit nemohla.

Krátce po obrátce mohl celek z Liverpoolu přece rozradostnit Richarlison, který byl součástí asi té největší příležitosti tohoto utkání. Šajtlí sice neobstřelil Kabaseleho, jeho teč však pro gólmana Fostera představovala nepříjemnou skutečnost, kterou ale nakonec vyřešil zdárným zákrokem. A v 62. minutě měl naopak Foster vekou kliku, že Gray pálil po zemi do zámezí.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele