37. kolo
15.05.2022 15:00 CET
1 : 5
(1:2)

Reportáž

James Maddison (© AFP)

Silný start Watfordu ztrestaly Lišky i s úroky. Maddison přepisoval osobní rekord

Watford v posledním představení na Vicarage Road v rámci 37. kola Premier League padl s Leicesterem 1:5. Domácí sice poslal na začátku prvního poločasu do vedení Joao Pedro, kvůli následným hrubkám v obraně o něj však záhy přišli. Fantastický výkon předvedl James Maddison, jenž byl hlavní postavou obratu hostů. Anglický záložník zaznamenal dvě asistence a svůj 10. ligový gól, což se mu podařilo poprvé v kariéře.

Watford přerušil středeční remízou s Evertonem rekordní šňůru 11 domácích porážek v Premier League. Pro svěřence Roye Hodgsona to však byla hodně slabá náplast na zpackanou sezonu, po níž bude následovat pád do druhé ligy. Místní fanoušci však měli na Leicester pozitivní vzpomínky, The Hornets s ním na Vicarage Road neprohráli už čtyřikrát v řadě. Lišky zažívaly průměrný ligový ročník a po třech letech nedosáhly na příčky zajišťující evropské poháry.

O tom, že Hornets doma proti Leicesteru umí, se hosté přesvědčili hned zkraje zápasu. Po prvním rohovém kopu poslal Joao Pedro šťastně odražený balon za záda Dannyho Warda, a zařídil tak domácím brzké vedení. Mladý brazilský útočník hrozil i nadále. Z dalšího minisouboje s gólmanem však vyšel jako poražený, neboť Ward jeho druhé zakončení ve vápně vytěsnil. Zmíněný incident jako by zvrátil průběh první půle, protože po divokém úvodu začal tempo hry diktovat Leicester. Úplný propad v obraně nejdříve potrestal Maddison, kterému servíroval do odkryté sítě Youri Tielemans. Další minela opařené defenzivy Watfordu na sebe nenechala dlouho čekat, díky čemuž otočil chytrým lobem přes vybíhajícího gólmana Jamie Vardy.

Plány Watfordu na srovnání vzaly za své už ve 46. minutě. Z pokusu o trpělivou kombinaci domácího celku vytěžily Lišky třetí gól, hned z prvního protiútoku se totiž z voleje trefil zcela osamocený Harvey Barnes. Žlutočerným tak nezbývalo už nic jiného než vsadit vše na jednu kartu a k jejich vzteku se jim to opět vymstilo. Bleskový nákop za obranu zachytil Vardy a podobně jako v prvním případě byl v souboji s brankářem neomylný. Hororový výkon domácích podtrhl v závěru gólem na konečných 1:5 Barnes.

Leicester tak dokázal urvat druhou výhru v řadě. Další utkání jej čeká ve čtvrtek 19. 5. proti Chelsea v rámci dohrávky 27. kola. Watford se rozloučí s Premier League rovněž duelem na Stamford Bridge v neděli 22. května.

Autor: Livesport.cz / Jan Lacina

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele