35. kolo
01.05.2022 17:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Gabriel Magalhães (© AFP)

Arsenal zvládl duel na West Hamu a vrátil se do top 4

West Ham United prohrál v domácím utkání 35. kola Premier League s Arsenalem 1:2. Skóre otevřel hostující Rob Holding, vyrovnání před přestávkou zařídil Jarrod Bowen. Vítěznou branku pak zařídil Gabriel.

Vladimír Coufal posílal ve třicáté minutě z pravého rohu pokutového území přihrávku na penaltový puntík. Balon však po teči proletěl až na zadní tyčku, kde se nacházel Manuel Lanzini, který neváhal a střílel z první. Jeho pokus však skvěle zastavil dobře postavený Rob Holding, jinak by zcela jistě mířil mezi tři tyče.

O osm minut později zkazil ve středu pole přihrávku Jarrod Bowen, a tak útočnou akci rozjel Martin Odegaard. Ten poté přihrál Edwardu Nketiahovi, který si to namířil rovnou na bránu a z hranice vápna vyslal nepříjemnou střelu k levé tyči, kterou však Fabianski dokázal vyrazit na rohový kop. Jenže z něj už se Arsenal prosadil. Centru se ujal Bukayo Saka, před bránou se nejvýše vyšplhal Rob Holding a umístil hlavičku přesně k zadní tyči.

Minutu na to však zahrával roh West Ham a mohlo být vyrovnáno. Tentokrát si velmi nebezpečný rohový kop přichystali domácí, přesný pas zakončoval u přední tyčky Declan Rice, jehož hlavička mířila pod horní tyčku a Aaron Ramsdale měl co dělat, aby balon vytěsnil alespoň nad bránu.

Domácí se vyrovnání přeci jen před přestávkou ještě dočkali. Výborně si na pravém křídle naběhl krajní obránce Vladimír Coufal, který do pokutového území poslal prudký pas. Tam si jej převzal Jarrod Bowen a trochu akrobaticky vypálil. Míč se při cestě do brány ještě lehce otřel o Gabriela a zapadl k zadní tyči.

V 54. minutě dokázal pohybem Bukayo Saka obelstít Ryana Frederickse a následně pálil do dolního růžku. Lukasz Fabianski byl však připravený a povedený pokus hostujícího hráče vyrazil na roh. Ten se však Hammers stal znovu osudným. První pas sice odvrátil Coufal, jenže Gabriel Martinelli míč nenápadným obloučkem dostal za obranu na Gabriela, který byl úplně sám a hlavou dokázal propálit Fabianskiho. Arsenal mohl navýšit náskok v 79. minutě, když se Coufalovy nepřesné přihrávky chopil Edward Nketiah. Ten postupoval na hranici pokutového území, odkud vyslal technickou rána k levé tyči, kterou Fabianski vyrazil na rohový kop. Z toho už však Gunners nezahrozili. Šanci už si pak ale nevytvořili ani domácí, a tak si tři body odvezl Arsenal.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Pharrell

1-2 1:3 go go win Gunners!

Reagovat
Petr Keš

Reagovat
justcall

Reagovat
OnlyWHU

Náš záplatovaný tým dělal co mohl, ale do gólových situací jsem se moc nedostali. Dostat oba góly po prohraný hlavě ve vápně? Všechno směřuje k odvetě EL a v lize nám ze zdola už konkurujou jen neúspěšní Wolves, takže nešlo o život. Přesto je dobré vidět, na co stačí 14-ti členný základ a na co zbytek soupisky. Bez top hráčů můžeme asiprovat na prostředek PL, ale ne obírat o body horní polovinu tabulky. Jinak, Arsenál mě hlavně svým charakterem i trapnýma scénkama v závěru dost zklamal. My teď máme-li velký oči, ale pak pro příští sezonu očekávám šest špičkových posil. Špičkových!!!! Potěšil mě výkon Coufala. V těch ofenzívních zápasech by měl být v základu. Heroický výkon ale nemůžeme chtít od našich chlapců v každým zápase. Tak teď Frankfurt! Přeju si večer snů!!! Pojďme na ně!!!! COYI!!!!!

Reagovat
Hardwell

Kdo se smál na začátek sezony Arsenalu teď sám sebe považuje za trapného i když si to nepřizná

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele