29. kolo
13.03.2022 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Andrij Jarmolenko (© AFP)

Dojatý Jarmolenko pomohl West Hamu k výhře nad Aston Villou

V jeho domovské zemi se válčí. Statisíce jeho krajanů muselo opustit svá bydliště, další umírají pod náporem neomluvitelné ruské agrese. Andrij Jarmolenko prožívá těžké časy. Přesto nastoupil do utkání Premier League a dokonce gólem otevřel skóre utkání mezi West Hamem a Aston Villou. A po přesné trefě jen těžko skrýval dojetí.

Právě Jarmolenkova branka těšila fanoušky Hammers snad víc než tříbodový zisk. Celý stadion aplaudoval ukrajinskému křídelníkovi, jehož gólově doplnil ještě Pablo Fornals. Snížení Jacoba Ramseyho v samotném závěru na výhře West Hamu již nic nezměnilo. Tentokrát však vítězství nepatřilo jednomu fotbalovému klubu, nýbrž celému ukrajinskému lidu.

Pokud odhlédneme od srdcervoucího momentu ze 70. minuty, pak v Londýně dlouho nebylo moc co zajímavého sledovat. Především první poločas byl ve znamení svázané bitvy bez vyložených šancí. Na straně domácích zkoušeli do přestávky štěstí Benrahma i hlavičkující Souček, ani jeden ovšem síť nerozvlnil. Totéž se nicméně nepodařilo ani hostům. Do zajímavé šance se po průniku Jacoba Ramseyho tlačil Coutinho, přes bránícího Zoumu se ovšem k zakončení nedostal.

V 52. minutě začaly ochozy burácet. Ne však kvůli gólu, ale nástupu Jarmolenka, jenž nahradil poraněného Antonia. Za další čtyři minuty ovšem tribuny naopak málem oněměly. Po rohovém kopu se totiž k zakončení dostal útočník Aston Villy Ings a brankář Fabiański měl plné ruce práce. Nakonec si za pomoci tyče poradil.

Postupně však začali zlobit také "Kladiváři". V 60. minutě ještě spálili obrovskou příležitost, když hlavičku Zoumy po rohovém kopu vyrazil gólman Fabiański a Dawson z dorážky přestřelil, o deset minut později už to ale přišlo. Jarmolenko si zpracoval přízemní pas od Benrahmy a pohotovým k zakončením k tyči spustil proud emocí.

Ještě veseleji bylo v táboře domácích v 82. minutě. Rychlý brejk zdárně zakončili nahrávající Benrahma a zakončují Fornals, po němž vedl West Ham už o dva góly. Hosté se ale ještě nevzdali a bušili do obrany Hammers. Buendíu po centru Baileyho ještě vychytal Fabiański, v 90. minutě však stejný hráč připravil pozici pro Jacoba Ramseyho, který střelou k tyči ještě vykřesal pro Villans naději. Ta ale nakonec zhasla.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat
duloig

Yarmooooo C O Y I!!

Reagovat
OnlyWHU

JARMOLENKO, UKRAJINA, JARMOLENKO! Perně vybojovaná výhra v pravou chvíli nad soupeřem, který v posledních zápasech deklasoval soupeře. Zápas jsme paradoxně ale zaslouženě zlomili po vystřídání opor. Dnes určitě nezklamal nikdo, ale za body tentokrát můžeme děkovat především naší nenápadný opoře Fabimu a za obě finální přihrávky i zlepšujícímu se Benrahmovi. Výborná obrana! Teď jen zbývá než se modlit, abychom ve čtvrtek mohli do zápasu roku nastoupit pokud možno kompletní. Do konce dubna hrajeme jen v Londýně, a to je výhoda. COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele