31. kolo
03.04.2022 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Jarrod Bowen (© AFP)

West Ham těsně porazil Everton, rozhodl Bowen

West Ham United v klání 31. kola Premier League porazil Everton 2:1. Domácí poslal v prvním poločase do vedení Aaron Cresswell, po přestávce vyrovnal Mason Holgate. Posléze však výhru domácích zařídil Jarrod Bowen.

Ve třinácté minutě rozjeli pěknou kombinaci Bowen s Benrahmou, ještě Fornalsovi poté balon při převzetí odskočil, čehož využil gólman Pickford, který proti němu vyběhl a balon zneškodnil.

Po půlhodině hry se do šance dostali hosté. Richarlison dostal pěknou přihrávku za obránce od Iwobiho a následně přeloboval Fabiańského, kterého však jistil Frederics. Toho navíc poté brazilský útočník Evertonu fauloval.

Ve 32. minutě domácí našli odpověď na přechozí akci Toffees a dostali se dovedení. Holgate před pokutovým územím podrazil Bowena a přímého kopu z asi 22 metrů se ujal Aaron Cresswell. Ten se jej zhostil na výbornou, protože balon zakroutil nádherně do horního růžku mimo dosah Pickforda.

Richarlison mohl vyrovnal ve 40. minutě, když Everton využil špatného postavení domácích hráčů a Brazilec dostal dlouhou přihrávku za obranu. Nakonec se ocitl sám před Fabiańskim, kterého chtěl obstřelit šajtlí, jenže těsně minul.

Chvíli před koncem prvním půle ještě mohli skórovat "Kladiváři", jenže Antonio se po přihrávce mezi obránce a úspěšné kličce na brankáře dostal s míčem skoro až na úroveň brankové čáry, takže vystřelil jen do boční sítě.

Eveton byl blízko vyrovnání v 50. minutě. Rice totiž ve středu pole nezpracoval balon, čehož zužitkoval Iwobi a vyslal Calvert-Lewina. Jeho náramné dělovka se otřela o břevno a zamířila na tribunu.

Hosté se však přeci jen dočkali o čtyři minuty později. Vyboxovaného rohového kopu se "Karamelky" dokázaly zmocnit, Calvert-Lewin poté balon šikovně přiklepl pod sebe, kde byl Mason Holgate, který nártem prostřelil všechny, kteří před ním stáli.

Radost z vyrovnání však Evertonu vydržela jen pět minut, protože domácí se v 59. minutě znovu ujali vedení. Iwobi přišel o míč, čehož využil Antonio, který se vydal do samostatného úniku, jenže zakončil ránou do Pickfordových nohou. Míč se ovšem odrazil přímo do cesty Jarroda Bowena, kterému už jen stačilo jej poslat do prázdné brány.

Poslední půl hodinu museli hosté dohrávat o deseti, protože za druhou žlutou kartu musel do sprch Michael Keane. Ten vyfasoval červenou za faul na Antonia.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Everton vyhrál venku jeden jediný zápas. Zároven byli vypsáni jako outsider. Snad se jim podobný KOUSEK nepovede v tomto zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se mě to líbí.

Reagovat
OnlyWHU

Zasloužená výhra ozdobená Cresswellovým trestňákem. Ještě zlepšit produktivitu v zakončení a bylo to úplně v klidu. Soupeř už toho v deseti moc nepředvedl a na svoji někdejší výkonnost může jen vzpomínat. A teď Lyon! COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele